Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΛΑ ΝΕΑ;Η ΠΥΡΟΤΕΧΝΉΜΑΤΑ; ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΗΤΣΗ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Όπως ανακοινώθηκε στην (προ)χθεσινή συνέντευξη τύπου του Δ.Σ. της Τράπεζας Δωδεκανήσου, η Τράπεζα θα προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες για την ακύρωση της μη νόμιμης απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος... δια της οποίας ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της. Αύριο, θα κατατεθεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης της απόφασης που επέβαλε την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Τράπεζας και
παράλληλα θα υποβληθεί αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της απόφασης.
Βασικός στόχος του Δ.Σ. είναι η αναστολή εκτέλεσης της απόφασης μέχρι τη συζήτηση της αίτησης ακύρωσης, προκειμένου να παρουσιαστεί στον αρμόδιο εποπτικό φορέα ότι η Τράπεζα δύναται να συγκεντρώσει κατόπιν ολιγοήμερης παράτασης τα απαιτούμενα κεφάλαια για την οριστική αποκατάσταση του Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας. Για τον λόγο αυτό το Δ.Σ. συνεχίζει τις επαφές του με επιχειρηματίες για την συμμετοχή τους στο συνεταιριστικό κεφάλαιο της τράπεζας.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Τράπεζα εγγράφως ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδος παράταση πέντε ημερών για να αντλήσει τα πρόσθετα 5.000.000€, από ομάδα Ροδίων κυρίως επιχειρηματιών, ποσό το οποίο η τελευταία αιφνιδίως απαίτησε. Ήδη από το Σάββατο 7/12/2013 είχε προσφερθεί πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ από Ροδίτες επιχειρηματίες και οι επαφές συνεχίζονταν. Στο πλαίσιο αυτό ο επιφανής επιχειρηματίας κ. Κωνσταντίνος Μήτσης, αναγνωρίζοντας την θετική επιρροή που έχει η Τράπεζα στην Δωδεκανησιακή επιχειρηματικότητα, έχει συμφωνήσει αρχικώς να συνδράμει ενεργά και να συμμετάσχει στο εγχείρημα καταβάλλοντας, αν απαιτηθεί, ακόμη και όλο σχεδόν το απαιτούμενο πρόσθετο κεφάλαιο.
Το Δ.Σ. παρά την δυσκολία της κατάστασης θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή ενέργεια για να προασπίσει τα δικαιώματα των μελών, πελατών και προσωπικού της Τράπεζας.
Σε ό,τι αφορά στο χθεσινό ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ALPHA, όπου μαζί με σκάνδαλα άλλων Συνεταιριστικών τραπεζών, εμφανίστηκε και η Τράπεζα Δωδεκανήσου ως χορηγός «θαλασσοδανείων», η Τράπεζα έχει προβεί ήδη σε διάβημα προς στον εν λόγω τηλεοπτικό σταθμό για άμεση αποκατάσταση της αληθείας και άμεσα αναμένονται οι διορθωτικές ενέργειες τους.
Στην δύσκολη αυτή στιγμή καμιά συκοφαντία ή αναιτιολόγητο σχόλιο δεν θα γίνει ανεκτό. Η Τράπεζα και η Δωδεκάνησος δέχθηκαν μία κυνική και απροσχημάτιστη επίθεση και αυτή θα πρέπει από μέρους όλων των Δωδεκανησίων να αντιμετωπισθεί δυναμικά και με σκεπτικισμό. Από το Δ.Σ.
Parapona-Rodou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html