Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Σταύρωση διαρκείας για τους πολίτες


Με τα καθημερινά τους πάθη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους «ζουν, όπως λένε, χιλιάδες Ελληνες πολίτες που προσπαθούν να αναμετρηθούν με τους κρατούντες μέσα από διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις».

Οι συχνές πορείες σε κεντρικούς δρόμους στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις, φανερώνουν τη «δύσκολη οικονομική ζωή που ζουν χιλιάδες οικογένειες, οι οποίες έχουν φθάσει στα όρια της κατάρρευσης».

Ανήμποροι και ανυπεράσπιστοι να σταματήσουν τη λήψη αντιλαϊκών μέτρων από τη συμμαχική κυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, οι Ελληνες πολίτες αναζητούν τρόπους λύτρωσής τους από τις «βασανιστικές μεθόδους που χρησιμοποιούν κυβερνώντες και τρόικα για να σώσουν τη χώρα, δήθεν, από τον οικονομικό γκρεμό και να πλουτίζουν οι συμμορίες των τοκογλύφων και μεγαλοτραπεζών».

Φορτωμένοι, στην πλάτη, μ' ένα σταυρό προσπαθούν να ανέβουν τον Γολγοθά των δικών τους παθών και των δικών τους μαρτυρίων. Δυστυχώς, όμως, η ανηφόρα είναι ακόμη πολύ μεγάλη, οδυνηρή, κουραστική, αλλά και άδικη! Η σημερινή κυβέρνηση, ενώ υπόσχεται καθημερινά «καλύτερες μέρες» για τους πολίτες, στην πορεία αποδεικνύεται το αντίθετο. Τα νέα οικονομικά μέτρα, οι νέες ρυθμίσεις, οι νέες τροπολογίες και «η υποταγή» των κυβερνώντων στα διεθνή τραστ, την τρόικα και τις διεθνείς τράπεζες, προκαλούν «πολλαπλά κατάγματα» στην «αντοχή» του κάθε Ελληνα πολίτη.

Οι συχνές αναφορές του πρωθυπουργού περί «πρωτογενούς πλεονάσματος» είναι μάλλον «τροφή» για αναπαραγωγή από κάποια «παπαγαλάκια», τόσο του περιβάλλοντός του όσο και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία μέσω «φερεφώνων τους» προσπαθούν να πείσουν ότι «ο λαός τρώει παντεσπάνι». Αγνοούν, ηθελημένα ή άθελα, ότι οι πολίτες και εν όψει του Πάσχα αναζητούν τρόπο επιβίωσης και εξασφάλισης ενός μεροκάματου, που κι αυτό για χιλιάδες νέους, νέες και μεγαλύτερους είναι ανύπαρκτο και όνειρο απατηλό...

Δυστυχώς, καθημερινά διαπιστώνεται ότι τις γιορτές του Πάσχα δεν θα είναι λίγες οι οικογένειες που «ούτε για δείγμα -όπως λένε- δεν θα έχουν ένα κομμάτι αρνί για να σουβλίσουν». Για να καταλήξουν λέγοντας ότι «και το Πάσχα, ένας λαός θα βρίσκεται στην ίδια σούβλα και θα σουβλίζεται!».

RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html