Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Μιλάμε για ΜΕΣΑΙΩΝΑ! Με υπεύθυνη δήλωση ΝΗΣΤΕΙΑΣ, η κοινωνία μαθητών δημοτικού!!! (VIDEO)

Ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την κίνηση;;;


5fa79152efd5c186538888e15780ce62
Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες από την είδηση ότι ζητήθηκε από γονείς μαθητών δημοτικού σχολείου της Κρήτης, να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι τα παιδιά τους έχουν
προετοιμαστεί για να κοινωνήσουν.

Το θέμα έγινε γνωστό μετά από καταγγελίες γονέων μαθητών του δημοτικού σχολείου στο χωριό Κεντρί Ιεράπετρας. Έμειναν άναυδοι όταν τα παιδιά τους επέστρεψαν από το σχολείο με ένα χαρτί, το οποίο οι κηδεμόνες καλούνταν να συμπληρώσουν και να υπογράψουν, δηλώνοντας ότι ο μαθητής είχε ακολουθήσει νηστεία για να κοινωνήσει.
Επακόλουθο ήταν να προκύψουν πολλά ερωτηματικά για το λόγο που δόθηκε αυτό το χαρτί αλλά και ποιανού πρωτοβουλία ήταν. Το μυστήριο έλυσε ο διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου, ο οποίος σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Tele Κρήτη, αποκάλυψε ότι το σημείωμα είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και ήταν δική του ιδέα. Όπως επεσήμανε, μέσω του εγγράφου ενημέρωνε και ζητούσε την έγκριση από τους γονείς για την κοινωνία των μαθητών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας δεν γνώριζε για το συγκεκριμένο έγγραφο και δεν είχε ζητήσει κάτι σχετικό ενώ ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής χαρακτήρισε το γεγονός «φυσικό και μη προκλητικό», επισημαίνοντας ότι ακόμα και αν δεν υπογράψουν οι γονείς, τα παιδιά θα μεταλάβουν.

 
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html