Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΡΟΔΟΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΙΞΙΑΣ - ΦΩΤΟΣ


Αναγνώστης: Σε παράνομη κατασκευή περίφραξης μήκους 150 μέτρων ,προχώρησε εδώ και αρκετό διάστημα μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της δυτικής πλευράς του νησιού μας...  με αποτέλεσμα να είναι
απαγορευτική η πρόσβαση σε αυτήν , κατά μήκος της ακτής.

Μάλιστα με την περίφραξη αυτή αποκλείεται κάθε πρόσβαση στην θάλασσα σε ένα τεράστιο μήκος της ακτής , που ξεκινά κατά σειρά από το ξενοδοχείο AVRA BEACH, MIRA MARE και με την νέα αυτή περίφραξη συμπληρώνεται συνολικά μήκος 1500 μέτρων , χωρίς καμία απολύτως πρόσβαση.!!!!

Ακολουθεί ένα άνοιγμα 50 μέτρων με την καντίνα , και εν συνεχεία έχομε τις περιφράξεις των ξενοδοχείων AMATHUS και RODOS PALACE.

Με άλλα λόγια σε μήκος περίπου 2.000 μέτρων παραλίας τα 1700 μέτρα είναι περιφραγμένα και απολύτως απαγορευμένη την πρόσβαση πλην των πελατών των τεσσάρων αυτών ξενοδοχείων!

Σύμφωνα το νόμο 2971/2001 «Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις» ο αιγιαλός και η παραλία είναι πράγματα κοινόχρηστα και ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο, το οποίο τα προστατεύει και τα διαχειρίζεται. Η προστασία του οικοσυστήματος των ζωνών αυτών είναι ευθύνη του Κράτους, ο κύριος δε προορισμός τους είναι η ελεύθερη και...ακώλυτη πρόσβαση προς αυτές.

Η νέα τελευταία περίφραξη μάλιστα περικλείει και την επιχείρηση ενοικιάσεων surfing ,που με τα ξύλινα κτίρια που κατά καιρούς έχει κατασκευάσει (αποθήκες , κουζίνα, συνεργεία ,καταλύματα!!!) με επιφάνεια πάνω από 250 τετραγωνικά μέτρα εκμεταλλεύεται πλέον μία καθόλα «ιδιωτική» παραλία.

Παρακαλούνται ο εισαγγελέας , το λιμεναρχείο και η πολεοδομία να επέμβουν άμεσα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html