Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ο πρόεδρος του εμπρός Ελλάδα Ε Μπεξής στα αποκαλυπτήρια της επιτύμβιας στήλης του Θεμιστοκλή-Ευγε στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας -φώτος

Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας: Τα αποκαλυπτήρια της επιτύμβιας στήλης του ΘεμιστοκλήΟ Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας πραγματοποίησε στις  23 -7-2014 τα αποκαλυπτήρια της επιτύμβιας στήλης προς τιμή του νικητή της Μάχης της Σαλαμίνας Θεμιστοκλή, στο πρώην εργοστάσιο των Λιπασμάτων στην Δραπετσώνας.
Στον χώρο αυτό βρίσκεται  σύμφωνα με αρχαιολογικές εκτιμήσεις , το ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή.

Ειδικότερα στον χώρο και στο
περιγραφόμενο σημείο, αποδεικνύεται από πολλές μαρτυρίες αρχαίων κειμένων αλλά και την γνώμη σύγχρονων αρχαιολόγων, ότι πολιτικοί φίλοι του Θεμιστοκλή και θαυμαστές του , μετέφεραν εκεί τα οστά του και ότι στο ίδιο σημείο έφτιαξαν και ένα ταφικό μνημείο προς την τιμήν του.

Σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία για την ζωή και το έργο του Θεμιστοκλή.



Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Λουκάς Τζανής ενώ άκρως ενδιαφέρουσες ήταν και οι ομιλίες, του φιλολόγου κ. Αντώνη Αντωνάκου  του γλύπτη και δημιουργού της επιτύμβιας στήλης κ. Πέτρου Γεωργαρίου και του αρχαιολόγου κ. Ευάγγελου Μπεξή, ο οποίος και ανακάλυψε τον αρχαιολογικό χώρο το 1996.

Η εκδήλωση, η οποία συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, έλαβε χώρα δίπλα στην θάλασσα, σε ένα χώρο που αποδόθηκε στους πολίτες μόλις το 2012 κατόπιν ενεργειών της νυν Δημοτικής Αρχής.


Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Νήσων κ. κ. Σεραφείμ,ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Χρήστος Βρεττάκος, ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης  Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, η Πρόεδρος του Δημ. Συμβ. κα. Σταυρούλα Τσοτσάνη – Δριτσάκου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Πέτρος Καψοκόλης και Ειρήνη Μόσχου, οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι κ.κ. Αναστάσιος Βενέτης, Διονύσης Θεοχάρης. και κα. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη.  Ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Κώστας Αλεξίου, ο πρ. Δήμαρχος Δραπετσώνας κ. Νίκος Μπεάζογλου, ο κ. Βαγγέλης Κριεζής ως αντιπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Βουλής και Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη.

Την εκδήλωση λάμπρυναν με την παρουσία τους χορευτές από τον Σύλλογο Κρητών Κερατσινίου – Δραπετσώνας  « Το Αρκάδι» και απέδωσαν τιμές το Αρχαιοπρεπές Λακωνικό Οπλικό Άγημα  «Σπαρτιατικές Μόρες» με  τον Αρχαγέτη τους κ. Ηλία Βουνισέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html