Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ !!ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΤΉΛΙ ΠΟΥ ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΣΤΗ- ΜΕ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΙΤΟ ΧΡΗΜΑ




Μπορούμε να είμαστε για λίγο σοβαροί? τι σόι θαύμα μπορεί να είναι ένα καντήλι που κουνήθηκε?
Ποίοι μπορεί να ήταν πίσω από αυτήν την απάτη? και άλλα πολλά που μας
απασχόλησαν τελευταίως!

Ας βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους,,
Θα δεχόμουν ένα θαύμα,παράδειγμα τος χάριν με κάποιον που γιατρεύτηκε από μια αρρώστια,που ήταν τυφλός και είδε το φως του,κτλ, δεν δέχομαι θαύματα με δάκρυα και κουνήματα καντηλιών με τίποτα.Εγώ βλέπω, τανώ , πιστεύω, και έτσι πρέπει να πράττει ο καθένας μας, αν θέλουμε να λεγόμαστε ρεαλιστές.

Κουνιόταν το καντήλι της Παναγιάς λοιπόν, και αμέσως κάποιοι άλλοι χτυπούσαν τις καμπάνες αμέσως αμέσως,,λές και ήταν "θέλημα θεού"η ,χιλιάδες πιστά αμνοερίφια έτρεξαν στον αραμμά, στιγμές συγκίνησης και θεϊκής κατάνυξις,,,,το καντήλι της Παναγιάς κινήθηκε,χαμός ,θαύμα!!

Η εκκλησιαστική επιτροπή κρεμαστής ολίγον τι "κωλο πετσομένοι" χτύπησαν διάνα,!! η θρησκευτική ευλάβεια η θεϊκή κατάνυξη μαζί με τα παγκάρια άρχισαν να τρέχουν με τρελούς ρυθμούς..

Τεράστια ποσά που μπορεί να ξεπερνούν το εκατομμύριο ευρώ αποκόμισαν οι τσαρλατάνοι του θαύματος,,να μην ξεχνάμε πως στα 100 ευρώ τα 25 φεύγουν Τουρκία τα 50 στην μητρόπολη,και τα 25 στην εκκλησιαστική επιτροπή για τα τρέχοντα έξοδα{κεριά,λάδια,καρβουνάκια,λιβανια,κτλ}

Ο αρχισυνωμότης  όμως δεν είναι κορόιδο,,,,είναι ένας πανέξυπνος και σπουδασμένος σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού,δεν θα μπορούσαν ποτέ κάποια χωριατόπαιδα "συνωμοτάκια"  να του την φέρουν 'αλα χιώτικη' που λένε!!
Και έτσι λοιπόν εσκέφτηκε και βρήκε το ποιό σωστό,,το χρήμα να κουβαλήσουν με τρόπο πρωτοποριακό,με χρηματαποστολές και οπλισμένους σεκιούριτι.

Και εσύ λαέ βασανισμένε άνοιξε τα μάτια σου, και μην δέχεσαι φούμαρα από κανέναν.

πηγή;Eλεύσιος Διαγορίδιος

12 σχόλια:

  1. ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ ! Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να διοικήσουμε τους βλάκες : Θα δημιουργήσουμε θρησκεία για θεό πανταχού παρόντα. Θα πούμε για ανταμοιβή και τιμωρία μετά θάνατον . "Πούλα παραμύθι στους βλάκες αλλά εσύ (ο ηγέτης) θα ζείς με υποδειγματική λιτότητα". Πλάτων στην Πολιτεία
    Πρόβατααααααααα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατοικος Κρεμαστής30 Αυγούστου 2014 στις 10:24 μ.μ.

    Επειδή ο καθένας τελικά βγαίνει και λέει ό,τι θέλει σχετικά με το θαύμα που πραγματοποιήθηκε στην Παναγία Καθολική της Κρεμαστής τον Δεκαπενταύγουστο,αλλά και με θέματα θρησκείας γενικότερα και μάλιστα στρέφεται με τόσο φανατισμό εναντίον της εκκλησίας,ήρθε η ώρα,όπως λέει ο συντάκτης του παραπάνω άρθρου,να μπουν τα πράγματα στη θέση τους!Αρχικά,να τονίσουμε ότι αναρίθμητος κόσμος συγκεντρώνεται κάθε χρόνο στην Παναγία Καθολική τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου και μάλιστα από πολλά μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο.Δεν παρατηρήθηκε μόνο την ημέρα του θαύματος τέτοια κοσμοσυρροή!Και θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι αυτό το συμβολικό ποσό που αφήνεις κάθε φορά(όταν και αν πηγαίνεις στην εκκλησία κύριε αρθρογράφε) στο παγκάρι,το οποίο μάλιστα δεν υποχρεούσαι και να αφήνεις(ειδικά αν πιστεύεις ότι το εκμεταλλεύονται η μητρόπολη και η εκκλησιαστική επιτροπή!!),χρησιμοποιείται για φιλανθρωπικό καθαρά σκοπό!Οπότε ουσιαστικά επιστρέφει πίσω στον κόσμο!Αλλά την προσφορά και το φιλανθρωπικό έργο των ιερέων της ενορίας της Κρεμαστής,μόνο ένας ανόητος και ένας άνθρωπος αποκομμένος από την εκκλησία δε θα μπορούσε να αναγνωρίσει και να εκτιμήσει!!!Και τώρα όσον αφορά το θαύμα,επειδή βρέθηκα εκεί και το είδα με τα μάτια μου,να σε πληροφορήσω ότι όντως το καντήλι κουνιόταν και μάλιστα για αρκετή ώρα,χωρίς κανείς να μπορεί να το σταματήσει!!Γι'αυτό θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπεσαι που εκφράζεσαι με τέτοια ειρωνεία για την Παναγία και την εκκλησία!Έχει γεμίσει η Ελλάδα από νεοπαγανιστές που προσπαθούν να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού!!!Αν όχι εσύ,τουλάχιστον όλοι εμείς οι Κρεμαστενοί είμαστε περήφανοι για τη Μεγάλη μας Συγχωριανή,που για άλλη μια φορά έκανε αισθητή την παρουσία της και μας έδειξε ότι είναι δίπλα μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε πες τα αλλου για φιλανθρωπίες κτλ,,,όχι σε εμάς,,ξέρουμε πολλά για το ποιος δεινει τα τροφημα,και ποιος την διανομή,,και ποιοί ειναι οι πραγματικοί φιλανθρωποι και χωριγοί των φτωχών!!,κτλ κτλ,, παρεμπιπτόντως αφού η παναγιά είναι ΜΙΑ γιατί δεν εορτάζει και η παναγιά η Τσαμπίκα στην ημέρα της??
      Μερικοί στα δάχτυλα είναι τίμιοι φιλανθρωποι "παπαδες" που πραγματικά βοηθούν ,,,και τους ξέρουμε,,

      Διαγραφή
    2. Παναγιά η Τσαμπίκα:
      http://xairete.blogspot.gr/search/label/PANAGIA-TSAMPIKA

      Διαγραφή
  3. Ας αφησουμε ολους τους απιστους να λενε τις βλακειες τους...Συγνωμη που σχολιαζω τα λογια σας, κατι που δε μου αρεσει να κανω γτ ειμαι υπερ της ελευθερης εκφρασης της αποψεως του καθενος.Αλλα οταν καποιοι σαν εσας που αρθογραφουν χωρις να γνωριζουν και χωρις να συμμετασχουν στα εκκλησιαστικα δρωμενα της ενοριας τους(γιατι ολες αυτες οι μπουρδες αυτο δειχνουν) σχολιαζουν αρνητικα την ευλαβεια και την μεγαλη πιστη των Κρεμαστινων,των Ροδιων και ολων των Ελληνων που επικαλουνται καθε στιγμη την Παναγια μας, δε μπορουμε παρα να τους ευχηθουμε να αξιωθουν κ αυτοι να γινουν μαρτυρες ενος εκ των πολλων θαυματων της Μεγαλοχαρης!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΟΡΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (70 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ)
      http://xairete.blogspot.gr/search/label/ENORIAKA-THEMATA

      Διαγραφή
    2. Ουτε καν μπαινω στον κοπο να δω τι εγραψες... Ειρωνα... .Δε προκειται να ξανα μπω στο blog σο...Οτι ειχα να παω το ειπα παραπανω . ΝΑ ΣΕ ΧΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΣΑΜΠΙΚΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΦΩΤΙΣΗ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΡΩΝΙΕΣ ΚΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΣΜΟΥΣ... ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

      Διαγραφή
    3. ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΡΑΞΕΙ ΠΕΤΙΝΟΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ

      Διαγραφή
  4. Επειδή ζούμε στην εποχή της αμφισβήτησης ,της έλλειψης πίστης και της αδιαφορίας , της εποχής του ελεύθερου λόγου ,όπου ο καθείς λέει ,γράφει και πιστεύει ότι θέλει ,και αυτό είναι το σωστό πιστεύω , θα έπρεπε εσύ που γράφεις ότι γράφεις ,εσύ που λές ότι δέν υπάρχουν θαύματα και αυτό σημαίνει ότι Εσύ δέν πιστεύεις ,δικαίωμά σου νομίζω αυτό ,θα έπρεπε τουλάχιστον να μήν ειρωνεύεσαι την πιστη τω ν απλών ανθρώπων που χρόνια τώρα σε εποχές φτώχιας και ανέχειας ,με την πίστη τους έρχονται από όλη τη Ρόδο αλλά και από νησιά να ανάψουν ένα καντηλάκι ,με ευλάβεια, με υπομονή και φόβο ,για βοήθεια από την Παναγιά μας που είναι θαυματουργή ,από την εποχή που κτιζότανε η εκκλησία μας ,που έκανε απ΄ότι λένε οι παλιοί την εμφάνισή της με διάφορους τρόπους. Δέν πειράζει όμως η Παναγιά είναι φιλεύσπλαχνη και μας συγχωρεί όλους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για όσους δεν πιστεύουν στα θαύματα της Παναγίας… Για όσους δεν πιστεύουν ότι οι άγγελοι έχουν φτερά (για να πετάνε σαν πουλιά βέβαια, και όχι για να ξεσκονίζουν σαν τη φτερού.)
      http://xairete.blogspot.gr/2014/08/blog-post_641.html

      Διαγραφή
  5. oplloi sas kalitexnes..anonoimoi tou kerata,fobaste na balete kai to onomataki sas.sta legomena sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε, ρε, τι τραβάνε κι αυτοί οι παπάδες!
    http://xairete.blogspot.gr/2014/09/blog-post_945.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html