Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Απόρρητος φάκελος για την Αμφίπολη υπήρχε και στην ΕΥΠ!

Amfipolis-600x300
Το μεγάλο μυστικό που κρύβει ο τάφος της Αμφίπολης είχε απασχολήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από την εποχή που ήταν υπουργός Πολιτισμού.
Οι πρώτες πληροφορίες είχαν προέλθει από δύο ποιμένες ή γαιοκτήμονες που είχαν αναφέρει
σοβαρά στοιχεία για τον τόπο ανασκαφής. Επειδή, όπως αναφέρουν πληροφορίες του crashonline, είχαν θεωρηθεί σοβαρές πηγές αλλά είχαν ζητήσει και κάποια «πράγματα», είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και είχε σχηματιστεί ειδικός φάκελος.
Όταν ο Παπανδρέου ήρθε στην εξουσία, μερικοί σκέφτηκαν να μην παραδοθεί ο φάκελος γιατί υπήρχε ο φόβος να διαρρεύσουν πληροφορίες και να υπάρξει ανεπιθύμητη δράση αρχαιοκαπήλων.
Φυσικά κανείς δεν ήξερε και τότε αν πρόκειται για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή κάποιων άλλων συγγενών του ή ηγετών της μακεδονικής δυναστείας.
Ο Σαμαράς, όπως αναφέρουν πληροφορίες του crashonline, μεταξύ των άλλων που παρέδωσε στον κ. Γερουλάνο, ήταν και ο φάκελος που είχε σχηματιστεί από τις πρώτες πληροφορίες για την Αμφίπολη.
Η υπόθεση αυτή φαίνεται ότι απασχολούσε εσωτερικά και για διαφόρους λόγους τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας και είχε ενημερωθεί πλήρως και ο πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας. Πρέπει να σημειωθεί ότι η αρχαιολόγος που είχε επιμεληθεί του φακέλου, εξακολουθεί να είναι και σήμερα σύμβουλος επί αρχαιολογικών θεμάτων στο Μαξίμου.
Παρά τις ενοχλήσεις που είχε στη μέση ο Αντώνης Σαμαράς, δεν αποφάσισε τυχαία να πάει να φωτογραφηθεί μπροστά στην ανασκαφή.
Ούτε συμπτωματικά δόθηκε εντολή εν καιρώ μνημονίου στον Πάνο Παναγιωτόπουλο να δώσει χρήματα για την προώθηση των εργασιών της ανασκαφής την εποχή που ήταν υπουργός Πολιτισμού.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html