παρκο κορδιγκτων
«Νίπτουν τας χείρας τους» οι αρμόδιοι πολιτικοί παράγοντες της απελθούσας και της σημερινής δημοτικής αρχής για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η παιδική χαρά και το πάρκο στην οδό Ναυάρχου Κόδρινγκτων, σε κεντρικό σημείο
της πόλης της Ρόδου, που αφημένη στη μοίρα της ρημάζει ανάμεσα σε σκουπίδια και χρησιμοποιημένες σύριγγες.
Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος παρέπεμψε για το θέμα συντάκτη της «δημοκρατικής» στον πρόεδρο της «ΔΕΡΜ ΑΕ» κ. Ι. Κούρτη, ο οποίος δήλωσε άγνοια για την κατάσταση που επικρατεί στο πάρκο και ζήτησε πίστωση χρόνου για να ενημερωθεί.
Ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας κ. Ι. Περδίκης, αντιδήμαρχος σήμερα επί των οικονομικών δεν ήταν «διαθέσιμος» στο τηλέφωνο, ενώ ο κ. Βασίλης Ψυλλάκης, εντεταλμένος σε θέματα καθαριότητας, ανέφερε ότι αρμόδιος για τα πάρκα ήταν ο κ. Ηλίας Μπούκλας, υπεύθυνος για το πράσινο.
Ο κ. Μπούκλας με τη σειρά του εξήγησε ότι η αρμοδιότητα για τα πάρκα ανήκε στην «ΔΕΡΜ ΑΕ», τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο πάρκο και την παιδική χαρά είχε υιοθετήσει η «Παγκράτιος Σχολή» που είχε αναλάβει τη λειτουργία και τη συντήρησή του.
Η «δημοκρατική» απευθύνθηκε στη συνέχεια στον κ. Στ. Κυριαζή, τον νέο πολιτικό προϊστάμενο της υπηρεσίας πρασίνου, ο οποίος χθες το μεσημέρι απέστειλε συνεργείο τεσσάρων ατόμων που καθάρισαν το χώρο από σκουπίδια και από σύριγγες, σφράγισαν το δημοτικό ακίνητο, που είχαν μετατρέψει σε «τεκέ ναρκωτικών» τοξικομανείς και έκλεισε την πρόσβαση του κοινού στο πάρκο.
Ο κ. Κυριαζής ενημέρωσε πως έχει ήδη ζητήσει από τις τεχνικές υπηρεσίες να συντάξουν μελέτη για την αποκατάσταση των παιχνιδιών εντός του πάρκου προσθέτοντας ότι μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο ο χώρος δεν θα είναι προσβάσιμος στο κοινό.
Τόνισε με τη σειρά του ότι ανέλαβε καθήκοντα μόλις πρόσφατα και ότι μόλις ενημερώθηκε ανέλαβε πρωτοβουλίες, προσθέτοντας ότι αποφασίστηκε να διακοπεί η ανάθεση της φροντίδας του συγκεκριμένου πάρκου στον Σύλλογο που το είχε «υιοθετήσει».,,,,περισσότερα Εδώ