Μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, ξεκίνησε στις 19:01, η προσπάθεια ρυμουλκήσεως του M/V “Baris” από τη φρεγάτα «ΥΔΡΑ». Ταυτοχρόνως, συμφώνως με στρατιωτικές πληροφορίες, η όλη επιχείρηση πραγματοποιείται κάτω από πρόσθετα μέτρα ασφαλείας από πλευράς του πληρώματος της ελληνικής φρεγάτας καθώς
από αυτήν εντοπίστηκαν κάποιοι εκ των 700 επιβαινόντων στο υπό σημαία Κιριμπάτι φορτηγό πλοίο να είναι οπλισμένοι.

Η ρυμούλκηση πραγματοποιείται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, ένταση ανέμου Βόρειο-Βορειοανατολικού 7 Μποφώρ και ύψος κύματος 3 μέτρων, ενώ έχει ήδη πέσει το σκότος, προς τις υπήνεμες ακτές της νοτίου Κρήτης.

Σημειώνεται ότι το συντονισμό των ενεργειών κατά την εν εξελίξει επιχείρηση διασώσεως, σε απόσταση 60 - 70 ναυτικών μιλίων Νοτιανατολικώς της Ιεράπετρας, έχει η φρεγάτα «ΥΔΡΑ», ως τοπικός διοικητής, έπειτα από εντολή του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ενώ στο σημείο βρίσκονται επίσης τέσσερα παραπλέοντα πλοία και το “Super Puma” της Π.Α.

Για τις εξελίξεις ενημερώνεται συνεχώς ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Δένδιας, από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, από το Ισραήλ, όπου πραγματοποιεί προγραμματισμένη διήμερη επίσημη επίσκεψη.
Λ.Σ.Μ.

 http://www.parapolitika.gr/