Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Διώξτε τον Σαμαρά, τώρα!


©Δημήτρης Χαντζόπουλος 18.12.14 "Τα Νέα"...είναι θλιβερό το θέαμα των συνταγματολόγων που εισηγούνται τεχνάσματα, που σημαίνουν συνταγματική εκτροπή, προκειμένου να διατηρηθεί ο ακροδεξιός Σαμαράς στην πρωθυπουργία –για «να μη μας καταστρέψει ο Τσίπρας»
©Δημήτρης Χαντζόπουλος 18.12.14 «Τα Νέα»
Επιστολή από το Σωτήριο Έτος 1901 μ.Χ. εν μέσω «Ευαγγελικών» επεισοδίωντου Βλάση Γαβριηλίδη*
Οι καλόπιστοι εξακολουθούν να θεωρούν τον Σαμαρά μέρος της λύσης στο σημερινό ζήτημα.
Όμως, ακριβώς ο Σαμαράς είναι ένα το μείζον εμπόδιο στη λύση του προβλήματος. Το ξέρουν πια όλοι στο κόμμα του, στο κυβερνοπασόκ και τους δορυφόρους τους, αλλά κανείς δεν το εκφράζει δημοσίως. Όσοι πιστεύουν ή κρίνουν ότι οι εκλογές είναι καταστροφή για τη χώρα, καλά θα έκαναν ταυτοχρόνως να ζητούν «εδώ και τώρα» αποπομπή Σαμαρά από την πρωθυπουργία για να αρθεί το αδιέξοδο στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Με τον ανίκανο Σαμαρά, με εκβιασμούς και εκτροπές από το σύνταγμα και τους νόμους, οδηγούμαστε έτσι κι αλλιώς στην καταστροφή. Και είναι θλιβερό το θέαμα των συνταγματολόγων που εισηγούνται τεχνάσματα, που σημαίνουν συνταγματική εκτροπή, προκειμένου να διατηρηθεί ο ακροδεξιός Σαμαράς στην πρωθυπουργία –για «να μη μας καταστρέψει ο Τσίπρας». Για να μας καταστρέψει ο Σαμαράς; Πολλοί ψευτοεκσυγχρονιστές έκαναν και είπαν τα πάντα (ή αποσιώπησαν και συγκάλυψαν κάθε αθλιότητα) αυτά τα χρόνια για να πιστέψουμε ότι ο Σαμαράς με τον Μπαλτάκο, με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, τον Άδωνη Γεωργιάδη και τα άλλα «καλά παιδιά» θα μας έσωζαν από τον Σύριζα. Μας ενδιαφέρει, άραγε, ποιος θα μας καταστρέψει; Ο Σύριζα ή ο Σαμαράς; Έτσι κι αλλιώς με τον Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ και στην πρωθυπουργία καθίσταται εντελώς άλυτο το πρόβλημα. Ακόμη κι αν έπαιρνε παράταση παραμονής στην εξουσία, θα ήταν υπό το κράτος αφόρητου εκβιασμού. Κι αν περάσει ο εκβιασμός του, θα γίνει ακόμη χειρότερος. Ναι, ο Σαμαράς του 2011-2014 είναι χειρότερος και από τον ψευτομακεδονομάχο του 1992-1993. Αυτής της ποιότητας οι άνθρωποι δεν καλυτερεύουν, πάντα χειροτερεύουν. Μια υπόκωφη και ασαφής ακόμη βοή που δεν μοιάζει με απλή μουρμούρα στη ΝΔ (Αντώναρος και λοιποί καραμανλικοί, Μπακογιάννη,…) σαν να ακούγεται ήδη, αλλά μισές κουβέντες. Οι γραμμές αυτές γράφτηκαν ενώ δεν είχαν ανοίξει οι Τράπεζες και το Χρηματιστήριο.
###
[*] Οι αγώνες του Βλάση Γαβριηλίδη για την ελευθερία της έκφρασης είχαν σκληρό τίμημα. Οι επιδρομές των εθνικοφρόνων τραμπούκων της εποχής του δεν τον έκαμψαν όμως, ακόμα κι όταν το 1894 κατέστρεψαν ολοσχερώς τα τυπογραφεία της εφημερίδας του («Ακρόπολις»)

 http://roides.wordpress.com/2014/12/18/18dec14-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html