Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΚΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ!! ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ "ΤΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ" ΣΤΑ ΠΕΥΚΑΚΙΑ ?




Το Συγκεκριμένο μνημείο  είναι  αρκετές εκατονταετίες αρχαιότερο της εποχής που το ανήγαγαν οι ξένοι και ντόπιοι αρχαιολόγοι και ερευνητές της εποχής 1860 + 
Το οικοδόμημα πρέπει να χτίστηκε  τέλη της  4 χιλιετηρίδας  πριν απο σήμερα απο τους πρόγονους
μας Κάρες .

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι μνημείο του Πτολεμαίου , διότι ο Διόδωρος ο Σικελιώτης μας αναφέρει πως οι Ρόδιοι για να δείξουν την  ευγνωμοσύνη τους στο Πτολεμαίο Λάγο για την βοήθεια που πρόσφερε στην εισβολή που δεχόταν το νησί της Ρόδου απο τον Δημήτριο τον πολιορκητή ,έχτισαν μετά απο χρησμό που έλαβαν απο το μαντείο του Αμμωννος ένα  Ναό τετράγωνο και το ονόμασαν Πτολεμαίον, μήκους  ενός  στάδιου η κάθε πλευρα του,και ότι  είχε τριγύρω στοές.,μιλάμε δηλαδή για έναν τεραστίων διαστάσεων Ναό, που μάλλον βρίσκετε κάπου  στην περιοχή Αραπάκι η αλλού στα  {Λαϊκά }επιχωμένος .
Και για να γίνει γνωστό στο ευρή κοινό το πως ονομάστηκε Το Πτολεμαίον στα Πευκάκια,λέμε  πως βρέθηκε νόμισμα με τον Πτολεμαίο εντός του αρχαιολογικού χώρου κατα τις ανασκαφές,,,,και έτσι κάποιοι θεώρησαν πως πρόκειται για το ναό που αφηγήτε ο Διόδωρος,χωρίς να λάβουν υπόψην τα υπόλοιπα της αφήγησης .
Δεν μπορεί να να είναι λοιπόν ο ναός που αναφέρει ο Διόδωρος,διότι δεν ταιριάζει με την περιγραφή ,το δήθεν Πτολεμαίον στα Πευκάκια έχει μήκος μόνο 27 μέτρων,περίπου 1/4 του σταδίου,επίσης δεν είναι τετράγωνο

Το λανθασμένα αποκαλούμενο "το Πτολεμαίον" στα Πευκάκια του Ροδινιού είναι μάλλον ναός Θηλυκής χθόνιας Θεότητας,προφανώς της Εκάτης η της Θεάς Δήμητρας.
Στους ναούς της Εκάτης παρατηρούμε πως υπάρχουν υπόγεια επίπεδα,πράγμα που έχει ο παρόντας ναός και άλλα που συμπεράναμε πως πρόκειται για ναό χθόνιας Θεότητας.

Η εκνευριστική σύγχυση που εξακολουθεί να διαιωνίζεται μέχρι τις μέρες μας  είναι  το ηλίθιο μπέρδεμα των αρχαιολόγων ερευνητών συγγραφέων με τους Φοίνικες και Κάρες,που οι μεν είναι Αραμαικό Σημιτικό  φύλλο ,και οι Δε είναι αυτόχθονας πληθυσμός που ζούσε στο νησί μας πρίν τους Αχαιούς και Δωριείς, επίσης βάση νέων πανεπιστημιακών ερευνών στο εξωτερικό που αποδίδουν στους Κάρες την μεταλαμπάδευσι  του αλφαβήτου τους στους Αχαιούς -Ελληνες.
-διαβαστε εδω την Ερευνα μας

Πληροφορίες βρήκαμε στο βιβλίο "Η  νήσος Ρόδος" 
του Εδουάρδου Μπιλιότου και Αββα Κορτέ 
μεταφρασμένο υπό τους:
 Μ.Μαλλιαράκη και Σ. Καραβοκύρου το 1881

Ακουσίλαος




1 σχόλιο:

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html