Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Απιστευτο συμβάν στην Αυστραλία!!5χρονη είπε ότι η Θεία Κοινωνία έχει αηδιαστική γεύση και ο ιερέας την 'πέταξε' έξω από την εκκλησία


Επίσκοπος Ιεζεκιήλ: Ο ιερέας δεν θα έπρεπε να αντιδράσει κατά τον τρόπο που αντέδρασε αλλά και οι γονείς πρέπει να συμβουλεύουν τα παιδιά τους
30 Jan 2015
Με φανερή την απογοήτευση και με θυμό στη φωνή του, ο συμπάροικος Βλάσης Τσάτσαρης, τηλεφώνησε στα
γραφεία μας την Τρίτη.
«Εμείς προσπαθούμε με κάθε τρόπο να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας σύμφωνα με τις ελληνορθόδοξες παραδόσεις και η Εκκλησία πρέπει να μας βοηθάει σ' αυτό. Όχι οι ιερείς να 'πετάνε' 5χρονα παιδιά έξω από την εκκλησία». 
Ο κ. Τσάτσαρης αναφερόταν σε ένα περιστατικό που συνέβη στην εγγονούλα του την περασμένη Κυριακή σε ναό της Μελβούρνης όταν αυτή πήγε να μεταλάβει. Η μικρή κοινώνησε και στην συνέχεια επειδή κατά πάσα πιθανότητα η γεύση της Θείας Κοινωνίας δεν της άρεσε είπε στα αγγλικά «This is disgusting». Την αντίδραση του κοριτσιού άκουσε ο ιερέας, ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Τσάτσαρη, φώναξε στη μικρή «Να μην ξαναπατήσεις στην εκκλησία. Δεν σε θέλω». 
«Δεν έχει το δικαίωμα να μιλά έτσι σε ένα 5χρονο παιδί. Η μικρή εκείνη την μέρα δεν σταμάτησε να κλαίει» μας είπε ο κ. Τσάτσαρης. «Και εγώ με τα παιδιά μου και τα παιδιά μου με τα εγγόνια μου, προσπαθούμε να βρισκόμαστε κοντά στην Εκκλησία και στις παραδόσεις μας. Ο ιερέας το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει την εγγονή μου να μην θέλει να ξαναπατήσει στην εκκλησία» είπε. 
Μπορεί το περιστατικό να ακούγεται μεμονωμένο όσον αφορά τουλάχιστον την αντίδραση του ιερέα, αλλά σίγουρα δεν θα είναι λίγες οι φορές που πολλοί ιερείς θα είναι δέκτες παρόμοιων αντιδράσεων εκ μέρους παιδιών παρόμοιας ηλικίας.
Ο «Νέος Κόσμος» επικοινώνησε με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δέρβης, κ. Ιεζεκιήλ, για το θέμα ο οποίος, αφενός, τόνισε ότι η αντίδραση του ιερέα ήταν λανθασμένη και υπερβολική, αλλά την ίδια στιγμή ανέφερε ότι μέρισμα της ευθύνης για την αντίδραση του παιδιού έχουν και οι γονείς. 
«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν παρόμοιες καταστάσεις. Ο ιερέας δεν θα έπρεπε να αντιδράσει κατά τον τρόπο που αντέδρασε. Από την άλλη, το καλύτερο είναι, για να αποφεύγονται αυτές οι αντιδράσεις εκ μέρους των παιδιών, οι γονείς να πηγαίνουν το παιδί συχνότερα να κοινωνεί έτσι ώστε να ξέρει τι είναι αυτό που κοινωνεί, να το συνηθίσει και να το δέχεται ευχαρίστως. Αν μέσα σε ένα χρόνο πάει μία φορά ή και καθόλου και μετά πάει μετά από ένα χρόνο, καταλαβαίνετε τι γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις, και καμιά φορά τα παιδιά αντιδρούν πάρα πολύ και καμιά φορά φτύνουν κιόλας. Μου έχει συμβεί και μένα παιδί να φτύσει την Κοινωνία, και έγινε εδώ στην Μελβούρνη ενόσω ήμουν Επίσκοπος και αναγκάστηκα να σκύψω και να γλείψω την Κοινωνία από το πάτωμα. Αργότερα μίλησα και στους γονείς λέγοντάς τους ότι την άλλη φορά που θα το φέρουν το παιδί τους να κοινωνήσει θα πρέπει να του μιλήσουν για το τι είναι αυτό που θα κοινωνήσει και πώς θα κοινωνήσει και τα λοιπά, για να είναι προετοιμασμένο και να μην κάνει αυτό το πράγμα που έκανε γιατί είναι αμαρτία και γι' αυτούς και για μένα». 
Ο θεοφιλέστατος ανέφερε ότι η σωστή αντίδραση εκ μέρους του ιερέα είναι η παροχή συμβουλής στους γονείς, συμβουλή που έχει ως βασικό της στόχο να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. «Έχουμε να κάνουμε με παιδιά», είπε, προσθέτοντας ότι είναι διατεθειμένος να μιλήσει με τον ιερέα και να το συμβουλέψει και κάλεσε τον κ. Τσάτσαρη να επικοινωνήσει μαζί του.

 http://neoskosmos.com/news/el/node/46489

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html