Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Η NASA ανακάλυψε ένα υπερσύστημα για την προστασία από αστεροειδείς



Πλέον, ο πλανήτης μας είναι ασφαλής από τις εξωτερικές απειλές των αστεροειδών, σύμφωνα με τη NASA που κατάφερε να ανακαλύψει ένα σύστημα προστασίας
Φαίνεται, πως η NASA πήγε το έργο της ένα βήμα ακόμα, αφού από την καταγραφή των αστεροειδών προχώρησε στην απόλυτη αντιμετώπισή τους. Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της διαστημικής υπηρεσίας ανακαλύφθηκε ένα υπερσύστημα προστασίας από αυτούς.
Ειδικότερα, αυτό που σχεδιάζουν οι επιστήμονες της διαστημικής υπηρεσίας, είναι να τοποθετήσουν κοντά στη Γη ένα σώμα, πιθανότατα έναν ογκόλιθο, που θα έχει μεγαλύτερο βαρυτικό πεδίο και θα ασκεί μεγαλύτερη δύναμη στους αστεροειδής, ώστε να κατευθύνονται προς το μέρος τους και όχι προς τη Γη.
Όπως αναφέρεται, η NASA σχεδιάζει τη τοποθέτηση ενός τύπου διαστημοπλοίου που θα φέρει ή θα συγκρατεί έναν βράχο από το διάστημα.
Στο ερώτημα αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο, οι επιστήμονες της NASA απαντούν, πως η πρώτη δοκιμή υπολογίζεται να γίνει το 2020, οπότε και αναμένεται να περάσει κοντά στη Γη ένας αστεροειδής.
Η διαστημική υπηρεσία εκτιμά, πως το σχέδιό της είναι πολύ πιθανό να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, υποστηρίζοντας πως είναι δυνατόν να αλλάξει η πορεία ενός αστεροειδή.
(Πηγή: Metro)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html