Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Μπάρμαν στη Ρόδο το 2005, μεγάλος νικητής στη Eurovision το 2015. “Χρεοκόπησαν” Ελλάδα και Κύπρος (Φωτο – βίντεο)

eurovision_souidia_3
Ο Σουηδός Μονς Σέλμερλοβ που το 2005 δούλευε στη Ρόδο ως μπάρμαν, είναι ο μεγάλος νικητής του 60ου διαγωνισμού της Eurovision στη Βιέννη, ενώ η Ελλάδα με τη Μαρία – Ελενα Κυριάκου κυριολεκτικά χρεοκόπησε, καταλαμβάνοντας μόλις την 19η θέση και η Κύπρος την
22η θέση.
Σημειώνεται ότι ο Σουηδός απέσπασε 365 βαθμούς και η Ελλάδα μόλις 23 βαθμούς.
Μέχρι και τα μέσα της ψηφοφορίας, η οποία είχε αρκετά τεχνικά προβλήματα, η Σουηδία κονταροχτυπήθηκε με τη Ρωσία, η οποία τελικά βρέθηκε στην δεύτερη θέση. Οι Έλληνες για πρώτη φορά φέτος δεν έδωσαν το 12αρι τους στην Κύπρο, αλλά στην Ιταλία δίνοντας 10 πόντους στον Κύπριο ερμηνευτή. Η Κύπρος μας έδωσε 8 πόντους και το 12αρι το έδωσε στην Ιταλία, η οποία κατέκτησε τελικά την τρίτη θέση.
Η μεγάλη βραδιά του τελικού της Eurovision, που διήρκησε σχεδόν τέσσερις ώρες, ξεκίνησε με την περσινή νικήτρια Κοντσίτα ντυμένη με φούξια φόρμα να τραγουδά «bulding briedges» και να «πετά» πάνω από το κοινό, ενώ στην έναρξη του σόου, όλοι οι διαγωνιζόμενοι πέρασαν την γέφυρα της σκηνής (το σλόγκαν φέτος ήταν “χτίζοντας γέφυρες”).
Για πρώτη φορά φέτος συμμετείχαν 27 χώρες οι οποίες έβαλαν τα δυνατά τους για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση στον τελικό του μουσικού διαγωνισμού. Ανάμεσα σε αυτές η Ελλάδα, με την Μαρία Έλενα Κυριάκου να τραγουδά One Last Breath και η Κύπρος, με τον Γιάννη Καραγιάννη που ερμήνευσε με συγκινητικό τρόπο το «One thing I should have done».
eurovision_maria_elena kyriakou
Η Μαρία Έλενα Κυριάκου εμφανίστηκε 15η στη σειρά του τελικού και ερμήνευσε συγκινητικά το One Last Breath. Μαζί της, ο Ευθύβουλος Θεοχάρους που την συνόδευσε στο πιάνο και οι Άλεξ Οικονόμου και Κατερίνα Κυριάκου στα φωνητικά.
Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ 27 ΧΩΡΩΝ
eurovision_apotelesmata
Την Ελλάδα ψήφισαν:
Αλβανία 10
Αρμενία 5
Κύπρος 8
Η Ελλάδα ψήφισε:
Αρμενία 1
Γεωργία 2
Λετονία 3
Σουηδία 4
Αυστραλία 5
Αλβανία 6
Βέλγιο 7
Ρωσία 8
Κύπρος 10
Ιταλία 12

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ
Δεσμούς με την Ελλάδα, αλλά και μια συγκλονιστική ιστορία ζωής, έχει το φαβορί της 60ης Eurovision, ο Μονς Σελμερλόβ: στο παρελθόν, δούλευε σε μπαρ της Ρόδου, ενώ έχει πέσει θύμα bullying και επέζησε από τσουνάμι!
Από τα ριάλιτι, στην παρουσίαση και στην Eurovision με… την τρίτη
Ο 28χρονος, ο οποίος θεωρείται ότι με το τραγούδι «Heroes» θα πάρει την πρωτιά στη Βιέννη, γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου του 1986 και σπούδασε μουσική, ενώ έγινε γνωστός στη χώρα του το 2005, μέσα από το talent show «Idol», στο οποίο κατέκτησε την πέμπτη θέση.
Δύο χρόνια αργότερα, κέρδισε την πρώτη θέση στο show χορού «Let’s Dance», αλλά και προσπάθησε να εκπροσωπήσει, χωρίς επιτυχία, την Σουηδία στη Eurovision, συμμετέχοντας στο «Melodifestivalen» με το τραγούδι «Cara Mia».
eurovision_souidia_2 eurovision_souidia_1
Το 2009, ο Μονς προσπάθησε να πάει ξανά στη Eurovision αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ από το 2011 έως και το 2013 παρουσίασε την τηλεοπτική εκπομπή «Allsång på Skansen». Το 2015 αποφάσισε να… τριτώσει τις προσπάθειές του και πήρε ξανά μέρος στο «Melodifestivalen»: αυτή τη φορά κέρδισε και, έτσι, βρέθηκε στη Βιέννη με το «Heroes».
Όταν δεν τραγουδάει, ο γοητευτικός τραγουδιστής παίζει τένις και ποδόσφαιρο, ενώ μεγάλη του αδυναμία είναι ο σκύλος του, που τον φωνάζει Μέσι, προς τιμήν του άσου της Μπαρτσελόνα!
Οι σχέσεις με την Ελλάδα, το bullying και το τσουνάμι
Μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα της εκπομπής «Μία», ο 28χρονος αποκάλυψε τους δεσμούς του με την Ελλάδα, αλλά και τις ελληνικές λέξεις που γνωρίζει! Όπως είπε, το 2005 εργαζόταν σε μπαρ στη Ρόδο και, έκτοτε,μας επισκέπτεται κάθε χρόνο: «την λατρεύω την Ελλάδα, την Κρήτη τη Λευκάδα. Έρχομαι σχεδόν κάθε χρόνο. Το αγαπημένο μέρος μου στον κόσμο είναι στην Κρήτη. Δεν μπορώ να πω γιατί θα έρθει πολύς κόσμος, είναι κοντά στα Σφακιά!».
Λίγο πριν έρθει πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο σέξι Σουηδός είχε ζήσει μεγάλη λαχτάρα, αφού, το 2004, ήταν μαζί με την οικογένειά του στην Ταϊλάνδη και γλίτωσαν, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, από το τσουνάμι!
Μέσα από το τραγούδι «Heroes», ο Μονς στέλνει ένα δυνατό μήνυμα κατά του bullying, θύμα του οποίου έχει πέσει και ο ίδιος. «Όταν ήμουν μικρός είχα κάποια προβλήματα με το να κάνω φίλους, δεχόμουν bullying στην τάξη μου και όλοι ήταν στραμμένοι εναντίον μου», δήλωσε στην ιστοσελίδα της Eurovision, αποκαλύπτοντας ότι το ανθρωπάκι που τον συνοδεύει στη σκηνή συμβολίζει τον ένα και μοναδικό φίλο που είχε και στάθηκε στο πλευρό του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html