Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ομογενεια:Ένα φιλανθρωπικό μάθημα ελληνικής μαγειρικής

Μάγειρας, ο Κον Καραπαναγιωτίδης

Τον γνωρίζουμε μέσα από την έντονη δράση του στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικά εκείνων των αναζητητών ασύλου, μεταναστών και προσφύγων. Ο δικός μας Κον Καραπαναγιωτίδης έχει πρωταγωνιστήσει στο τομέα αυτό, εδώ και πολλά χρόνια, και η προσφορά του αναγνωρίστηκε όταν μπήκε στην τελική λίστα των υποψηφίων για τον τίτλο του «Αυστραλού της Χρονιάς». 
Τώρα θα παίξει έναν διαφορετικό ρόλο, αυτόν του μάγειρα και εκπαιδευτή ελληνικής
μαγειρικής!
«ΕΓΩ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ»
Την τελευταία Κυριακή του Μαΐου (31 Μαΐου) ο διευθύνων σύμβουλος του Asylum Seeker Resource Centre διοργανώνει ένα ιδιαίτερο μάθημα ελληνικής μαγειρικής. Στόχος του Κον είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την οργάνωση Safe Steps, που υποστηρίζει γυναίκες και παιδιά που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας, και κυρίως της ανδρικής βίας. «Είναι ένας υπέροχος τρόπος να γιορτάσουμε τον υπέροχο πολιτισμό ελληνικής μαγειρικής και να στηρίξουμε τις οικογένεια που κινδυνεύουν από τη βία», μας είπε ο Κον. 
Τόνισε ότι «η εκδήλωση είναι sold out, έχουν συγκεντρωθεί ήδη $2,500 και υπάρχει μια μακριά λίστα αναμονής». Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή κι αυτό διότι, όπως εξηγεί, «κανείς άλλος δεν έχει προσφέρει μία ολόκληρη ημέρα μάθημα μαγειρικής μόνο για $ 99 το άτομο, και στο τέλος της ημέρας δωρίζει το ποσό ολόκληρο». 
Ο Κον θα είναι ο μάγειρας και όντως, θα μαγειρέψει και τα επτά νόστιμα ελληνικά πιάτα στο Asylum Seeker Resource Centre στο Footscray. 
«Στα μαθήματα θα συμμετάσχουν και τρεις πολιτικοί από το Εργατικό Κόμμα, και συνολικά 30 άτομα θα έχουν την ευκαιρία να με δουν να μαγειρεύω» είπε ο Κον. 
Για την εκδήλωση, δεν έγινε καμία διαφημιστική εκστρατεία. Ο Κον έκανε μια ανάρτηση στο Facebook, και τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα.
ΤΟ ΜΕΝΟΥ 
Τα φιλανθρωπικό αυτό μάθημα, που κοστίζει $99, περιλαμβάνει επτά "γκουρμέ" ελληνικότατα πιάτα. Οι συμμετέχοντες στο τέλος του μαθήματος θα μάθουν να ετοιμάζουν τα εξής πιάτα: Το περίφημο σαγανάκι, το σπιτικό τζατζίκι, πίτσα με χαλούμι, μέντα και λεμόνι, σπανακόπιτα με τυρί, καρπούζι με φέτα, δυόσμο και σαλάτα με ούζο, ταγανητό και χωριάτικου τύπου κουνουπίδι και ψωμί με ρόδια και δενδρολίβανο. 
(*) Αναλυτικά το μενού (στα Αγγλικά) θα βρείτε εδώ:www.trybooking.com/Booking/BookingEventSummary.aspx?eid=132287. Για την οργάνωση στην οποία θα πάνε τα χρήματα της εκδήλωσης θα βρείτε εδώ: www.safesteps.org.au. Για την οργάνωση του Κον Καραπαναγιωτίδη διαβάστε εδώ: www.asrc.org.au

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html