Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Γυναίκες και πανταλόνια



LADY HANDLEBARΑν σας έλεγαν πως μέχρι πριν δυο χρόνια σε μια Ευρωπαϊκή μεγαλόπολη μια γυναίκα θα χρειαζόταν άδεια απο τον δήμαρχο για να φορέσει πανταλόνια, τι θα λέγατε;  Εμένα μου το λέγανε και δεν το πίστευα.  Και όμως, μέχρι το 2013 ο νόμος στο Παρίσι απαιτούσε άδεια απο τις δημοτικές αρχές προκειμένου “να ντυθεί μια γυναίκα σαν άντρας”, πανταλονιών συμπεριλαμβανομένων. Εξαίρεση υπήρχε στην περίπτωση που η γυναίκα “κρατούσε τιμόνι ποδηλάτου ή γκέμια αλόγου”.
Η αλήθεια όμως είναι πως οι γυναίκες φορούσαν πανταλόνια απο αρχαιοτάτων χρόνων, όπως
μαρτυρούν οι τόσες και τόσες απεικονίσεις Αμαζόνων.  Πανταλόνια φορούσαν και στην Γαλλική επανάσταση, πανταλόνια και οι εργάτριες στους δυο παγκόσμιους πολέμους, πανταλόνια η  Marlene Dietrich και Audrey Hepburn.
Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον κοινωνικό και θρησκευτικό συντηρητισμό (μαζί πάνε τις πιο πολλές φορές) να επιβάλλουν στις γυναίκες τους δικούς τους “ηθικούς” και αισθητικούς κανόνες.  Ας κάνουμε λοιπόν τώρα μια μικρή βόλτα στον κόσμο των γυναικείων πανταλονιών και…φωτιά στα μπατζάκια μας (τους).
Στην πλειονότητά τους οι θρησκείες τα απαγορεύει.  Οι Γραφές, για διάφορους Χριστιανους και ορθόδοξους Εβραίους τα απαγορέυουν.  “η γυναίκα να μη φοράει όσα ανήκουν στον άνδρα… όσοι το κάνουν αποτελούν,,,Περισσότερα στην πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html