Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ο Βρετανός που μαζεύει λεφτά για εμάς, εξηγεί: Με 3 ευρώ από κάθε Ευρωπαίο, σώζω την Ελλάδα

Ο Βρετανός Thom Feeney έχει διοργανώσει στη διεθνή πλατφόρμα χρηματοδότησης, Indiegogo, μια καμπάνια χρηματοδότησης για τη διάσωση της Ελλάδας. Τώρα, εξηγεί με κείμενο του, γιατί θέλει να μας
σώσει
Ο Thom Feeney έχει λανσάρει στην πλατφόρμα χρηματοδότησης, Indiegogo, καμπάνια διάσωσης της χώρας μας. Μέσα σε πέντε ημέρες, έχει συγκεντρώσει €1,272,105 ενώ ο στόχος του είναι να φτάσει στα €1,600,000,000 μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες. Στόχος μεγαλεπήβολος, πρόθεση όμως που οι Έλληνες την υποδέχθηκαν με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό και θετικά σχόλια.
Με άρθρο του στον Guardian, ο Βρετανός τοποθετείται σχετικά με την κίνηση του.
Σύμφωνα με το ίδιο, θα πρέπει κάθε Ευρωπαίος να δώσει €3.19 για να καταφέρει να συγκεντρώσει το συνολικό ποσό που ζητάει.
Όπως γράφει, η καμπάνια του δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, όταν όμως άρχισε να κοινοποιείται από τα διεθνή ΜΜΕ, τα ποσά αυξήθηκαν κατακόρυφα. Μέσα σε μία μέρα έλαβε 1.200 emails και η σελίδα "έπεσε" από την επισκεψιμότητα για αρκετές ώρες.
Πλέον είναι πάλι στον "αέρα". Αναφέρει ότι αποφάσισε να κάνει την καμπάνια του γιατί αισθάνεται απογοητευμένος από τη στάση των ανθρώπων της χώρας του και των Ευρωπαίων ηγετών.
"Κάθε φορά που αναβάλλεται μια λύση για την Ελλάδα, οι πολιτικοί ηγέτες κάνουν επίδειξη δύναμης, αλλά αυτό έχει τεράστια επίπτωση στον λαό της Ευρώπης.
Αναρωτήθηκα αν οι λαοί της Ευρώπης θα μπορούσαν να το λύσουν αυτό.
Το θέμα δεν είναι απλά η συγκέντρωση των χρημάτων. Δίνοντας τα συγκεκριμένα δώρα, μπορούμε να ενισχύσουμε την ελληνική οικονομία μέσω του εμπορίου, αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα και απασχολώντας Έλληνες εργαζόμενους.
Ο τρόπος για να βοηθήσεις μία οικονομία που πάσχει είναι με επενδύσεις, όχι λιτότητα και περικοπές. Η καμπάνια μου είναι η αντίδραση στον εκφοβισμό των Ελλήνων από τους Ευρωπαίους πολιτικούς, αλλά είναι και για τους Βρετανούς πολιτικούς, που εκφοβίζουν τους ανθρώπους στη βόρεια Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία.
Θέλω οι άνθρωποι στην Ευρώπη να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από τη λιτότητα".
Για τους Έλληνες που του στέλνουν μηνύματα, γράφει:
"Έχω λάβει χιλιάδες θετικά μηνύματα. Πολλοί Έλληνες μου γράφουν για να μου πουν πόσο χαίρονται που ακούνε ότι πραγματικοί άνθρωποι στην Ευρώπη νοιάζονται για εκείνους. Πρέπει να είναι δύσκολο όταν πιστεύεις ότι η υπόλοιπη ήπειρος είναι εναντίον σου.
Ελπίζω ειλικρινά ότι τις επόμενες εβδομάδες εγώ και εκατοντάδες Έλληνες θα δουλεύουμε τυλίγοντας μπουκάλια με ούζο και στέλνοντας καρτ ποστάλ του Αλέξη Τσίπρα στους ανθρώπους που έκαναν τις δωρεές.
Τελικά, είμαι πολύ υπερήφανος για τους ανθρώπους, όχι μόνο από τη Μ. Βρετανία, την Ελλάδα ή την Ευρώπη, αλλά από όλο τον κόσμο, που έχουν εμπλακεί σε αυτή την καμπάνια. Πραγματικά είναι από το λαό για το λαό".
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο ότι οι περισσότεροι που έχουν καταθέσει χρήματα, προέρχονται από τη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html