Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Μηχανή είσπραξης χρημάτων από «γυναίκες τζιχάντ»


Οι γυναίκες τζιχάντ στέλνουν φωτογραφίες για να ‘ξεσηκώσουν’ τους τζιχαντιστές

Ιούλιος 29, 2015.

Οι εξτρεμιστές του ‘Ισλαμικού Κράτους’ χρησιμοποιούν κατά κόρον τα κοινωνικά δίκτυα για να στρατολογήσουν μαχητές από όλον τον κόσμο, αλλά και να βρουν γυναίκες που είναι πρόθυμες για τζιχάντ και συνεύρεση με τζιχανιστές.


Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στη Ρωσία παρακολουθεί όλα αυτά τα δίκτυα και πρόσφατα έχει συλλάβει τρεις νεαρές γυναίκες που προσποιούνταν ότι ήθελαν να γίνουν γυναίκες –τζιχάντ.

Οι τρεις Τσετσένες προσποιούνταν ότι ήθελαν να ενταχθούν στο ‘Ισλαμικό Κράτος’ αλλά δεν είχαν τα χρήματα για τα εισιτήρια και προσπαθούσαν να πείσουν τους τζιχαντιστές να τις στείλουν χρήματα  για το ταξίδι.

Στόχος τους ήταν μόνο η απόσπαση χρημάτων.

Σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία, αυτές οι νεαρές Τσετσένες  δεν ήταν παρά η κορυφή του παγόβουνου, αφού όπως αποκαλύφθηκε εκατοντάδες- ίσως και χιλιάδες- γυναίκες είχαν βρει τη μέθοδο αυτή προσοδοφόρα.

Η ρωσική ‘Λάιφ Νιουζ’ κατάφερε να μιλήσει με μία από αυτές τις κοπέλες που ζουν στην αυτόνομη δημοκρατία της Τσετσενίας.

Μία με το όνομα Μαρία, ομολόγησε ότι κατάφερε να αποσπάσει χρήματα από τους τζιχαντιστές, χωρίς να έχει πρόθεση να πάει στη Συρία.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι πρόκειται στο αδίκημα της απάτης για απόσπαση χρημάτων  που μπορεί να έχει ποινή έως έξι χρόνια στη φυλακή.

Αλλά λόγω του ότι πρόκειται για διαπροσωπική συναλλαγή  και ειδικά με τρομοκράτες θα πρέπει να έχουν άλλη αντιμετώπιση.

--

               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html