Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Γ. Χατζημάρκος: «Ξεπουλήθηκαν με τρόπο ανήθικο και πολιτικά χυδαίο οι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά»


 Γ. Χατζημάρκος: «Ξεπουλήθηκαν με τρόπο ανήθικο και πολιτικά χυδαίο οι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά»


Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σε σημερινές του δηλώσεις αναφέρθηκε εκτενώς στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που καταργούναι στα νησιά:
«Από τα ξημερώματα της Πέμπτης 16 Ιουλίου 2015, το ειδικό φορολογικό καθεστώς των νησιών του
Αιγαίου αποτελεί παρελθόν. Ο σκληρός αγώνας που δώσαμε τους πέντε τελευταίους μήνες, για να υπερασπιστούμε αυτόν τον τόπο από το ψέμα, τον λαϊκισμό, την κατασυκοφάντηση και τα συμπλέγματα διαφόρων κυβερνητικών παραγόντων, που υπηρετούσαν προσωπικές ατζέντες, ήταν άνισος. Ηταν άνισος γιατί επιπλέον των παραπάνω λόγων, υπονομεύθηκε και τοπικά.
Το ειδικό φορολογικό καθεστώς των νησιών έπεσε εντελώς ανυπεράσπιστο κοινοβουλευτικά, υπό το βάρος της αγωνίας για την σωτηρία της χώρας, από την ολέθρια πολιτική μιας κυβέρνησης που πορεύθηκε χωρίς σχέδιο για το “αύριο”.
Χρειάστηκαν μόνο έξι μήνες Αριστερής διακυβέρνησης για να ξεπουληθεί με τρόπο ανήθικο και πολιτικά χυδαίο το ειδικό φορολογικό καθεστώς των νησιών που κρατήθηκε όρθιο επί δεκαετίες.
Η κρισιμότητα της συγκυρίας δεν αποτελεί άλλοθι, ούτε δικαιολογία. Το έγκλημα σε βάρος των νησιών συνετελέσθη εκ προμελέτης. Τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ δεν τους κατήργησαν οι δανειστές. Φέρει την υπογραφή της σημερινής κυβέρνησης το κείμενο όπου προτείνεται η κατάργησή τους, στο όνομα της «προαγωγής της ισονομίας».
Από την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση ντύνει με τον ιδεολογικό μανδύα της δήθεν ισονομίας την πρότασή της και αυτή αποτυπώνεται σε επίσημο έγγραφο προς τους δανειστές, η εξέλιξη ήταν προδιαγεγραμμένη. Όσα ακολούθησαν, δεν ήταν παρά ένα όργιο ψέματος, η αποθέωση της υποκρισίας, η επιτομή του εκβιασμού, μια θεατρική παράσταση που χρησιμοποίησε το θέμα του ΦΠΑ για να εκβιάσει την ψήφο των νησιωτών σε ένα δημοψήφισμα που, εκτός από παρωδία, αποδείχθηκε και καταστροφικό για τα συμφέροντα της χώρας.
Από τα ξημερώματα της Πέμπτης η έννοια της νησιωτικότητας είναι νεκρή, στην χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό νησιών στην Ευρώπη. Είναι κι αυτό «επίτευγμα» της πρώτης Αριστερής κυβέρνησης.
Όσοι σχεδίασαν και εκτέλεσαν αυτό το έγκλημα, όσοι το υπέθαλψαν και επέτρεψαν να συμβεί, όσοι λοιδόρησαν με τον πιο χυδαίο τρόπο εκείνους που τόλμησαν να αντισταθούν, κρίνονται από την ζωή και την ιστορία.
Και είναι βέβαιο ότι η ζωή δεν θα τους συγχωρήσει, η ιστορία δεν θα τους χαριστεί.
Οι νησιώτες σήμερα μετρούν τους φίλους τους, μετρούν ποιοι είναι στο πλευρό τους και ποιοι έχτισαν πολιτική καριέρα, ποιοι κάθισαν σε καρέκλες με σημαία την αντίδραση, υπονομεύοντας επί χρόνια κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια.
Σήμερα, η ελάχιστη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν σε αυτόν τον τόπο και σε εκείνους που τους εμπιστεύτηκαν, είναι να αφήσουν τους νησιώτες της εργασίας, της προόδου και της προκοπής να δημιουργήσουν ανάπτυξη όπως ξέρουν να κάνουν και όπως έκαναν πάντα. Να μην ξανασταθούν εμπόδιο στον μοναδικό δρόμο που μπορεί να οδηγήσει και πάλι στην ελπίδα.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και του ρόλου που καλείται πλέον να διαδραματίσει σε αυτές τις πρωτοφανώς αρνητικές για τον νησιωτικό χώρο εξελίξεις, θα πράξει στο ακέραιο το καθήκον της. Θα κρατήσει όρθια τα νησιά και τις κοινωνίες τους με κάθε τρόπο και μέσον, σε πείσμα της ακραίας και επικίνδυνης ανευθυνότητας. Θα συνεχίσουμε προτάσσοντας πάντα την αλήθεια, την ευθύνη και τον ρεαλισμό, απέναντι στο ψεύδος, την εξαπάτηση και τον ακραίο λαϊκισμό. Για να κλείσει επιτέλους ο μεταπολιτευτικός κύκλος των ψευδαισθήσεων.
Ο μεγάλος αγώνας για μας και τα νησιά μας, αρχίζει τώρα».


Πηγή : Γ. Χατζημάρκος: «Ξεπουλήθηκαν με τρόπο ανήθικο και πολιτικά χυδαίο οι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά» |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html