Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Γαλλική φρεγάτα στο λιμάνι της Ρόδου

Γαλλική φρεγάτα στο λιμάνι της Ρόδου


Τέσσερις μέρες θα παραμείνει στη Ρόδο η Γαλλική φρεγάτα Forbin ( D 620) που κατέπλευσε το Σάββατο το πρωί στο λιμάνι μας.
Πρόκειται για φρεγάτα αντιαεροπορικής άμυνας τύπου Horizon που εντά-χθηκε στη δύναμη του
Γαλλικού Ναυτικού το 2010. Το εκτόπισμά της φτάνει τους 7.050 τόνους, διαθέτει το ραντάρ EMPAR και ο οπλισμός της αποτελείται από κάθετο εκτοξευτή βλημάτων Aster 15 – 30, Exocet MM40 Block 3, εκτοξευτές τορπιλών MU90, δύο πυροβόλα Otobreda των 76 χλστ και δύο των 20 χλστ.
Το πλοίο, που έχει αντιαεροπορικό κυρίως ρόλο, κατασκευάστηκε  το 2006. Έχει συνολικό μήκος 153 μέτρα, ενώ το πλήρωμά του αποτελείται από 26 αξιωματικούς, 123 υπαξιωματικούς και 46 ναύτες. Είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα πολεμικά πλοία το οποίο έχει συμμετάσχει σε αρκετές αποστολές της χώρας του ενώ είχε δώσει το παρών και στην περιοχή της Κύπρου, στο πλαίσιο αμυντικής συνεργασίας ανάμεσα στη Μεγαλόνησο και τη Γαλλία.
 Σημειώνεται ότι η γαλλική  φρεγάτα πρόσφατα περιπολούσε στην περιοχή της Μεσογείου ενώ μπήκε και εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου κοντά στα οικόπεδα που διεξάγονταν οι έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων.


Πηγή : Γαλλική φρεγάτα στο λιμάνι της Ρόδου | Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article/316499/gallikh-fregata-sto-limani-ths-rodoy#ixzz3h7nQFUjl 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html