Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Γερμανός υπουργός σε Αλβανούς: Ελάτε να δουλέψετε ως μετανάστες , μη ζητάτε άσυλο




Αύγουστος 28, 2015.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας νε Μεζιέρ, δήλωσε στους  Αλβανούς δεν μπορεί να τους παραχωρηθεί άσυλο, αλλά μπορούνε να έρθουν στη Γερμανία να εργασθούν ως μετανάστες.


Σε συνέντευξή του στην «Euronews», ο Γερμανός υπουργός προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση να δημιουργήσει ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Τουρκία, όπου οι απαιτήσεις για μετανάστευση  μπορεί να μειωθούν.

Προτείνει ακόμη στις δύο ‘καυτές’ χώρες  υποδοχής μεταναστών, όπως είναι η Ελλάδα και η Ιταλία, να δημιουργηθούν εκεί οι συνθήκες για να ελέγχονται οι μετανάστες ώστε να τους δίνεται ή όχι άσυλο.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Τουρκία κάνει σπουδαία πράγματα στο θέμα των προσφύγων από τη Συρία, αλλά τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπισθεί το ζήτημα των προσφύγων που σπεύδουν στη Σμύρνη κατά εκατοντάδες χιλιάδες προκειμένου να περάσουν στην Ελλάδα για να κατευθυνθούν στην Ευρώπη.

«Πιστεύω ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για τη δημιουργία ενός μεγάλου καταυλισμού προσφύγων στην Τουρκία», είπε.

Αναφερόμενος στους Αλβανούς που κατά εκατοντάδες ζητούν άσυλο στη Γερμανία, τόνισε ότι άσυλο παρέχεται σε πρόσφυγες που προέρχονται από μια εμπόλεμη ζώνη, η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο που προσβλέπουν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν υπάρχει  κανένας λόγος να ζητούν άσυλο. Αυτό δεν είναι αποδεκτό, και πραγματικά είναι αδίκημα και τιμωρείται», είπε.

Διευκρίνισε ότι η Γερμανία  δέχεται  Αλβανούς μετανάστες που θέλουν να εργασθούν, αλλά όχι παροχή ασύλου, που διέπεται από ένα διαφορετικό καθεστώς, σημειώνει το αλβανικό δημοσιευμα.


--
Αναλυτικά η συνέντευξή του στο «Euronews»


--
               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html