Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΓΝΗΣΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ YAPRAK ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ 8ο ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΣΑΛΑΧΟΥ ?



Ως γνωστό το γιαπράκι η yaprak είναι παραδοσιακό φαγητό στην
Τουρκία, υιοθετήθηκε επι τουρκοκρατίας σε τοπικούς πληθυσμούς ανα την Ελλάδα,διότι είναι ένα ιδιαίτερο και πολύ νόστιμο φαγητό,αυτό απέχει πολύ όμως απο την κακόγουστη  κατάσταση που συμβαίνει στις μέρες μας!!  εντούτοις κάποιοι καλοβολεμένοι ταυτοχρόνως άλογοι χωρικοί   λανσάρουν το γιαπρακ-ι   ως Ροδίτικο παραδοσιακό φαγητό!!ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ "ΠΑΡΑΔΟΣΗ"


Κάποιοι, δεν μπορεί, θα γελάνε ,,,,χάθηκαν οι γιορτές υπερ φύσεως;,περί ηρώων;εορτές μνημονευμένων , η δεν ξέρω 'γω τι άλλο.
Χάθηκαν οι αυτούσιες Ελληνικές εορτές;

Εβραιοδουλο Ιερατείο και συνομώτες κατάφεραν να μεταλλάξουν την φυλή και τις παραδόσεις των Ελλήνων, σε ένα  Τουρκοβάλκανο και προσκυνημένο,χωρίς ρίζα έθνος, όλα τα άλλα είναι περιττά ! 
Χάσαμε την μπάλα; η υπάρχει ελπίδα; ουδείς γνώθει,πάρα ταύτα 

εδώ δείτε παραδόσεις,,http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2015/04/blog-post_797.html

Το 1880 στο χωριό Σάλακος οι οθωμανοί αριθμούσαν 1 προς 'εξη,αυτό για τα υπόψιν!Καλή διασκέδαση μπόϊς!!




ΝΕΟΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 

"ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ" ΣΒΗΣΤΕ ΤΟΝ

 ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΕΘΝΙΚΗ 

ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΠΟΛΙΑΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ 

ΧΡΟΝΙΑ

2 σχόλια:

  1. μεγάλε οι Τουρκοι έφεραν δηλαδή το γιαπράκι από τα βάθη της Μογγολίας στην Ελλάδα? είχανε και αμπελόφυλλα στην Μογγολία??? μήπως φέρανε και τον μπακλαβά? Η μόνη μαγειρική που γνωρίζανε ήτανε να μαλακώνουν το ωμό κρέας κάτω από τη σέλα του αλόγου τους για να φάνε.. χαλάρωσε λίγο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είστε άξιοι της μοίρας σας ...την απάντηση την έδωσαν πάνω απο 3000 χιλιάδες κόσμου. ..εμείς θα συνεχίσουμε σαν σύλλογος να προσφέρουμε τέτοιες εκδηλωσεις στον κοσμο ...να είστε καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html