Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Μεγάλα ονόματα στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

O σκηνοθέτης, μετά το "The Lobster" έχει στα σκαριά μια ταινία εποχής με φημολογούμενες πρωταγωνίστριες την Kate Winslet και την Emma Stone



Ήταν 2012, όταν ο Γιώργος Λάνθιμος σε συνέντευξή του είχε μιλήσει για τα μελλοντικά του σχέδια μετά από τη μετακόμισή του στο Λονδίνο. Τότε είχε αναφέρει τρεις ταινίες ως
πιθανές να είναι οι επόμενές του. Η μία, μάθαμε λίγο αργότερα πως ήταν το «The Lobster» που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 68ο Φεστιβάλ Καννών αποσπώντας το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής και ετοιμάζεται για την έξοδό του στις αίθουσες του κόσμου.
Η δεύτερη την είχε χαρακτηρίσει τότε απλώς ως «μια ταινία εποχής». Και να που τώρα αποκαλύπτεται πως το επόμενο σχέδιό του, μετά το «The Lobster» είναι όντως μια ταινία εποχής με τον τίτλο «The Favourite». Η ταινία δεν υπογράφεται από τον Γιώργο Λάνθιμο και τον Ευθύμη Φιλίππου, αλλά από τους Deborah Davis και Tony McNamara και αφηγείται την γαλαζοαίματη ιστορία τριών γυναικών: της Βασίλισσας Αννας, της Sarah Churchill, Δούκισας του Μάρλμπορο και της μακρινής ξαδέλφης της, Abigail Masham. 
Η ταινία τοποθετείται στο τέλος του 17ου αιώνα, όταν η Βασίλισσα Άννα βρισκόταν στο θρόνο (1702-1707) και αφορά τις σχέσεις εξουσίας των τριών γυναικών στην αυλή του παλατιού.Το all-star cast που ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις (όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Deadline) θέλει την Olivia Colman (που παίζει και στο «The Lobster») να υποδύεται τη Βασίλισσα Αννα, την Kate Winslet στο ρόλο της Σάρα και την Emma Stone στο ρόλο της Αμπιγκέιλ. 
Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν την Άνοιξη του 2016, ενώ η παραγωγή ανήκει στην Scarlet Films, αλλά και την Element Pictures που ήταν και ο βασικός παραγωγός του «The Lobster».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html