Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ρόδος: Σε δίκη για μετάδοση προσωπικών δεδομένων 23χρονης




Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, κατηγορούμενος για μετάδοση, ανακοίνωση και διάδοση στο κοινό δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ευαίσθητων δεδομένων, κατ’ εξακολούθηση, παραπέμφθηκε ένας ομογενής από την Αστόρια των Η.Π.Α., διαχειριστής ιστότοπου ερωτικών γνωριμιών στον οποίο αναρτήθηκαν φωτογραφίες μιας
γυναίκας από το Καστελόριζο!
Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε πριν από 3 χρόνια με μοναδικό σκοπό να προσφέρει στους χρήστες ένα φιλικό χώρο στον οποίο τα μέλη θα μπορούν να γνωρίζονται, να συζητούν και να δημιουργούν σχέσεις μεταξύ τους.
Είναι το απόλυτο νεανικό στέκι γνωριμιών και μια από τις πιο μεγάλες ελληνικές ιστοσελίδες από άποψη εγγεγραμμένων μελών. Τα μέλη του ανέρχονται γύρω στις 50.000 με δεκάδες νέα μέλη να εγγράφονται καθημερινά.
Ο κατηγορούμενος φέρεται στη Μεγίστη, κατά το χρονικό διάστημα από την 13-8-2010 έως και την 23-8-2010, να κατέστησε προσιτά δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και ευαίσθητα δεδομένα.
Ειδικότερα όντας διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου μετέδωσε, ανακοίνωσε και κατέστησε προσιτά σε αόριστο αριθμό προσώπων που επισκέπτονταν τον ανωτέρω διαδικτυακό τόπο προσωπικά δεδομένα του θύματος και συγκεκριμένα δημιούργησε προφίλ με το ψευδώνυμο «maraki-gluko» και τη φωτογραφία της, κοινοποιώντας στοιχεία που αφορούν την ηλικία (23 ετών), το ύψος (1,70 μ.), το βάρος (60 kg), το χρώμα ματιών της (καστανά), καθώς και ευαίσθητα δεδομένα που αφορούν την μόρφωσή της (λύκειο), την οικογενειακή και προσωπική της κατάσταση (ελεύθερη, χωρίς παιδιά), καθώς και την ερωτική της ζωή και δη τις προτιμήσεις της (gay-lesbians), αναρτώντας ταυτόχρονα και φωτογραφίες, που την απεικονίζουν.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Χρύση Χρυσοχού.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html