Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Ο αρχιτέκτονας της ΝΤΠ Σόρος στηρίζει με 6 εκατ. $ την Κλίντον


.
Ανδρέας Μουντζουρούλιας Φοιτητής Πολιτικών Επιστημών
Στήριξη στη Χίλαρι Κλίντον προσφέρει για μία ακόμη φορά ο μεγαλοκαρχαρίας των παγκόσμιων αγορών Τζορτζ Σόρος, όντας ο μεγαλύτερος χορηγός της υποψήφιας για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.
 
Ο Σόρος προσέφερε πρόσφατα έξι εκατ. δολάρια στο PAC (Priorities USA Action), το «ταμείο» που έχει δημιουργηθεί για να στηρίξει την υποψηφιότητα της Κλίντον.
Ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής είναι παραδοσιακά υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος και σφόδρα αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ πρόσφατα στο Νταβός ο ΟυγγροΕβραίος επιχειρηματίας έκανε απρόκλητη επίθεση για τις τοποθετήσεις του
υποψήφιου προέδρου σχετικά με τους μουσουλμάνους και το ISIS.

H ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΑΙ Η »ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ» 
.
Αν  θέλουμε να εντοπίσουμε τις ρίζες των αιτιών της »γέννησης» των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, θα πρέπει να τις  αναζητήσουμε στις στρατηγικές επιλογές των ΗΠΑ αλλά και στον ιδιαίτερο προσωπικό ζήλο που επέδειξαν ορισμένα »γεράκια» στη διάρκεια της θητείας τους, με την πρώην πρώτη κυρία να παίζει έναν ΄ύπουλο και σκοτεινό ρόλο. 
Πριν τη ανατροπή του Καντάφι, το 2011,  η Χίλαρι Κλίντον τον επισκέφθηκε επίσημα στην Τρίπολη και “γελούσε» μαζί του μπροστά στις κάμερες.

Λίγους μήνες μετά την επίσκεψη της Χίλαρι, ο Καντάφι λυντσαρίστηκε και ατιμώθηκε, με το βίντεο του γεγονότος να κάνει το γύρω του κόσμου. Την συγκεκριμένη στιγμή η Χίλαρι έδινε συνέντευξη η οποία διεκόπη για να μεταδοθεί το λυντσάρισμα του Καντάφι. Όταν αμέσως μετά  της ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός, η Υπουργός Εξωτερικών τον ΗΠΑ άρχισε κυριολεκτικά να χαχανίζει λέγοντας το εξής απίστευτο και παρομοιάζοντας τον εαυτό της με τον …Ιούλιο Καίσαρα! “Πήγαμε, είδαμε και αυτός πέθανε” είπε, αναφερόμενη στη επίσκεψή της στην Λιβύη. 

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί απόσπασμα από τα απομνημονεύματα της ίδια της Χ. Κλίντον που τιτλοφορούνται ως «Hard Choices». Σε αυτό ή ίδια αφηγείται την εκπληκτική ιστορία του σχεδίου της για να υποστηρίξει την «Μουσουλμανική Αδελφότητα» στην Αίγυπτο.


ΣΤΑ.. ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ
Ο… «ανθρωπιστής» Σόρος τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ως ο «προστάτης» των λαθρομεταναστών και αυτό λαμβάνει χώρα με το »φιλανθρωπικό του ίδρυμα Open Society Foundation. Το ίδρυμά του δραστηριοποιείται με τα Κέντρα Αλληλεγγύης Solidarity Now, που προσφέρουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, νομικές συμβουλές, βοήθεια για εύρεση εργασίας και κοινωνική – ψυχολογική στήριξη.
 
Ο υπέρμαχος της νέας τάξης πραγμάτων, ο Τζορτζ Σόρος έχει ως στόχο την «τακτοποίηση» των λαθρομεταναστών στην Ευρώπη με σκοπό να πολτοποιηθεί η εθνική συνείδηση και τα εθνικά χαρακτηριστικά των γηγενών πληθυσμών.

Στα μέσα του 2007 ο Τζ. Σόρος ίδρυσε το European Council of Foreign Affairs (ECFR), στο οποίο είναι μέλη πολλές προσωπικότητες που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην περιοχή τη δεκαετία του ’90, όπως οι Μάρτι Αχτισάαρι, Τζουλιάνο Ντ’Αμάτο, Γιόσκα Φίσερ, Ντομινίκ Στρος-Καν κ.ά. 

Επίσης έχει εμπλακεί στην υπόθεση της Ουκρανίας με τον ύπουλο ρόλο του να έχει αποκαλυφθεί από hackers.  

Σε 3 έγγραφα, φέρεται από την αλληλογραφία μεταξύ του Soros και του Πρόεδρου Poroshenko, ο δισεκατομμυριούχος να παραθέτει «μια βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη ολοκληρωμένη στρατηγική για τη νέα Ουκρανία» και «εκφράζει την πεποίθησή του ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να παράσχει στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια, «με το ίδιο επίπεδο εξειδίκευσης σε όπλα άμυνας με το επίπεδο αντίπαλης δύναμης» και, τέλος, εξήγησε στο Poroshenko με «πρώτη προτεραιότητα να επανακτήσουν τον έλεγχο των χρηματοπιστωτικών αγορών» , η οποία διαβεβαιώνει ο Πρόεδρος θα μπορούσε να βοηθηθεί από την Fed.

«Είμαι έτοιμος να καλέσω τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Jack Lew για να τον βολιδοσκοπήσω σχετικά με τη συμφωνία ανταλλαγής.»

Η ομάδα χάκινγκ CyberBerkut ισχυρίστηκε ότι έχει διεισδύσει στην ιστοσελίδα της προεδρικής διοίκησης της Ουκρανίας και πήρε την αλληλογραφία μεταξύ του Σόρος και του Πρόεδρου της Ουκρανίας Petro Poroshenko.

Οι χάκερς έχουν δημοσιεύσει τρία αρχεία στο διαδίκτυο, που περιλαμβάνουν ένα σχέδιο «Μιας βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη νέα Ουκρανία» από τον Σόρος (με ημερομηνία 12, Μαρ 2015), ένα χωρίς ημερομηνία έγγραφο για στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο και την επιστολή του δισεκατομμυριούχου στον Poroshenko και τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Arseny Yatsenyuk, με ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου, 2014.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν, ο Σόρος υποστηρίζει τη στάση του Μπαράκ Ομπάμα για την Ουκρανία, αλλά πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν ακόμη περισσότερα.

Είναι πεπεισμένος ότι οι ΗΠΑ πρέπει να παράσχουν στην Ουκρανία θανατηφόρα στρατιωτική βοήθεια, “με το ίδιο επίπεδο εξειδίκευσης σε όπλα άμυνας για να ταιριάζουν με το επίπεδο της αντιτιθέμενης δύναμης.”

“Με όρους του πόκερ, οι ΗΠΑ θα συναντηθούν, αλλά δεν θα μεγαλώσουν”, ο 84χρονος επιχειρηματίας εξήγησε, υπογράφοντας ένα από τα φερόμενα γράμματα ως “αυτόκλητος υποστηρικτής της νέας Ουκρανίας.”

Οι Δυτικοί υποστηρικτές θέλουν το Κίεβο να “αποκαταστήσει την μαχητική ικανότητα της Ουκρανίας χωρίς να παραβιάζει τη συμφωνία Μινσκ”, ο Σόρος έγραψε.

Μεταξύ άλλων, τα έγγραφα που διέρρευσαν ισχυρίζονται ότι οι ουκρανικές αρχές κλήθηκαν επίσης να «αποκαταστήσουν κάποια ομοιότητα της νομισματικής σταθερότητας και της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος» και “διατήρηση της ενότητας μεταξύ των διαφόρων κλάδων της κυβέρνησης”, προκειμένου να λάβουν βοήθεια από ξένους συμμάχους.

Ο Τζορτζ Σόρος πιστεύει ότι εξαρτάται από την Ε.Ε. να στηρίξει το Κίεβο με οικονομική ενίσχυση, τονίζοντας ότι “η Ευρώπη πρέπει να καταλήξει σε νέα συμφωνία-πλαίσιο που θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διαθέσει μέχρι και 1 δις δολάρια ετησίως στην Ουκρανία.” 

Κάποιες χώρες σέβονται την ιστορία τους με τον ρώσο ηγέτη Πούτιν να τον βάζει στη θέση του.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, RIA Novosti, με απόφαση της Γενικής Εισαγγελίας Μόσχας το κεκαλυμμένο ινστιτούτο του Σόρος, «Ινστιτούτο Ανοιχτής Κοινωνίας», καθώς και όλες οι παραφυάδες του που είχαν ξεφυτρώσει τα τελευταία χρόνια στην Ρωσία, κατηγορηθήκαν για υπονομευτική δράση και απαγορεύτηκε η λειτουργία τους. Παράλληλα απαγορεύτηκε κάθε επαφή Ρώσων πολιτών με οτιδήποτε έχει σχέση με τις δραστηριότητα του μεγαστάνα της Νέας Τάξης.

Μια ενδεχόμενη εκλογή της Χίλαρυ Κλίντον με την προφανή στήριξη του Σόρος αλλά και του αρχιτέκτονα της ΝΤΠ Μπρεζίνσκι θα επιφέρει ανυπολόγιστες καταστροφές στην παγκόσμια κοινότητα και ελπίζουμε πως ο λαός των ΗΠΑ δεν θα την επιλέξει ως Πρόεδρο…
Πηγή: iThesis
Εικόνα από:Investing Channel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html