Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ένα δέντρο που να απορροφά τα νερά από τον κήπο μου.


Η ερώτηση ήταν... Τι δέντρο να φυτέψω στον κήπο μου ώστε να απορροφήσει όλη την υγρασία. Έτσι στα γρήγορα πέρασαν από το μυαλό μου 15 - 20 διαφορετικά δέντρα. Τα περισσότερα από αυτά ευδοκιμούν στον Αμαζόνιο και μόνο 2 από αυτά μπορούμε να φυτέψουμε στην Ελλάδα ( στην περίπτωση που θέλουμε να ζήσουν ) Το ένα είναι ο ευκάλυπτος του βουνού. Έχει την δυνατότητα να απορροφήσει μέχρι και 1000 λίτρα αλλά στο σπίτι σου θα μεγαλώσει ανάλογα με το νερό που βρει... Το θέμα είναι ότι δεν ήθελα να γράψω για ένα δέντρο απλά μα για κάτι περισσότερο. Οπότε θα ασχοληθούμε με ένα '' δέντρο '' που ζει στην λατινική Αμερική και μπορεί να ευδοκήσει και σε εμάς αρκεί να έχει πολύ - πολύ νεράκι. Το συγκεκριμένο δέντρο έχει πολλές ιδιότητες.

Είναι το κατάλληλο δέντρο για να κτήσεις δεντροσπιτο !
Είναι το κατάλληλο δέντρο για να μεταμορφωθεί σε δεντροσπιτο !
Είναι το δέντρο που δεν θα αφήσει τον βόθρο να γεμίσει αν είναι κοντά σε αυτόν
Είναι το δέντρο που κάποια στιγμή θα μεταμορφωθεί σε μυθολογικό τέρας
Είναι το δέντρο που το άρωμα του μπορεί να διώξει τα μολυντήρια !
( αλλά αυτό θα το δούμε σε άλλο άρθρο )
Αρχικά ας μιλήσουμε για τους καρπούς... Έχουν βιταμίνη C και όξινη γεύση. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διαμορφώσει την κουφάλα του δέντρου σε σπίτι. Υπάρχει άνθρωπος που το έχει κάνει club... Για την διάρκεια ζωής δεν είμαστε σίγουροι ακόμα, αν και στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές εκδοχές στην πραγματικότητα εκτιμάται 600+ χρόνια ζωής ( θα το φυτέψεις εσύ για να το δουν τα τρισέγγονα από τα δισέγγονα σου ). Και αυτό όπως και όλα τα δέντρα μεγαλώνουν όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες... Οπότε αν ο κήπος σου έχει πλημμυρίσει πιστεύω ότι το Banyan  είναι η καλύτερη απόφαση. Εγώ το αγόρασα από το ebay λιγότερο από 2ε Ισσός λιγότερο και από 1ε. Με τα δεύτερα φύλα θα φτιάξω ένα μίγμα που διώχνει τα μολυντήρια οπότε θα ξανά αναφερθούμε σε αυτό το δέντρο αφού πρώτα δω τα μικρά σαράκια να ετοιμάζουν βαλίτσες για άλλο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html