Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Βόμβα στην αγορά: Σφράγισαν όλες τις επιταγές της «Μαρινόπουλος»


Τη σφράγιση όλων των επιταγών της «Μαρινόπουλος» και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα καταστήματα της αλυσίδας στον Βόλο αποφάσισε η Συνεταιριστική
Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ. Οι αποφάσεις ελήφθησαν σε έκτακτη συνεδρίαση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, αποφάσεις που δεν αποκλείεται να προκαλέσουν ντόμινο εξελίξεων συνολικά στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων. Μετά τη σφράγιση των επιταγών, η ΕΒΟΛ είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει τα χρήματά της διά της δικαστικής οδού μέσω της έκδοσης διαταγών πληρωμής και εάν απαιτηθεί μέσω μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της «Μαρινόπουλος».
Αυτό που αναμένει η ΕΒΟΛ για να ασκήσει τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα είναι ο τερματισμός της αποχής των δικηγόρων. Επιπλέον, σήμερα, εργαζόμενοι της ΕΒΟΛ και καταναλωτές θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό του καταστήματος Carrefour – Mαρινόπουλος που βρίσκεται επί της οδού Λαρίσης στον Βόλο. Αναμένεται, μάλιστα, τις επόμενες ημέρες να υπάρξει αποκλεισμός όλων των καταστημάτων της αλυσίδας στον Βόλο με τη συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων. Στην απόφαση για διεκδίκηση των χρημάτων της μέσω της δικαστικής οδού οδηγήθηκε η ΕΒΟΛ, διότι, όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της, παρά τη νέα παράταση πληρωμής που έδωσε στην αλυσίδα «Μαρινόπουλος», αυτή δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε στις υποσχέσεις της για πληρωμή των οφειλών της. «Επίσης, ουδεμία ανταπόκριση της οικογένειας Μαρινόπουλου υπήρξε σε σχετική επιστολή των κτηνοτρόφων, καθόσον η οφειλή προς την ΕΒΟΛ αφορά απαίτηση προς τους ίδιους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και θα έπρεπε να υπάρχει σχετική ευαισθησία», αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας.
Η ΕΒΟΛ, πάντως, είχε προειδοποιήσει και μάλιστα δημοσίως τη «Μαρινόπουλος» στις 7 Ιανουαρίου 2016, όταν ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη συνεργασία της με τη γνωστή αλυσίδα. «Η συνέχιση αυτής της προβληματικής συνεργασίας μας θα εγκυμονούσε κινδύνους για την ομαλή λειτουργία του εργοστασίου ΕΒΟΛ», αναφερόταν στην ανακοίνωση που είχε εκδοθεί πριν από ένα μήνα.
Πηγή: Καθημερινή
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html