Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ξαφνική εμπλοκή στη συμφωνία με την Cosco – Άλλα υπέγραψαν οι Κινέζοι, άλλα πήγε στη Βουλή η κυβέρνηση!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ,,,ΡΩΜΗΟΙ,,,

Ξαφνική εμπλοκή στη συμφωνία με την Cosco – Άλλα υπέγραψαν οι Κινέζοι, άλλα πήγε στη Βουλή η κυβέρνηση - Κεντρική Εικόνα

Εμπλοκή σημειώθηκε στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης της ΟΛΠ ΑΕ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή με τη μορφή κατεπείγοντος έχει διαφορές με αυτό που υπέγραψαν οι Κινέζοι στις 8 Απριλίου.


Η πλευρά της Cosco σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πληροφορίες  έχει επισημάνει τις διαφορές και φέρεται αποφασισμένη εφόσον δεν γίνουν οι πρέπουσες αλλαγές να κάνει πίσω από τη συμφωνία, παραμονή της επίσκεψης του  Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο.

Οι Κινέζοι  στέλνουν επιστολή στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα, και ζητούν να ενημερωθεί  άμεσα ο πρωθυπουργός  ότι ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας κατά τη διαδικασία κύρωσης της  σύμβασης στη Βουλή ανέτρεψε μονομερώς βασικά σημεία από τα συμφωνηθέντα στις 8 Απριλίου.


Η Cosco καλεί   σε αυστηρό ύφος το ΤΑΙΠΕΔ να παρέμβει αμέσως, αφήνοντας να εννοηθεί ότι    οι κινήσεις του Υπουργού Ναυτιλίας θέτουν σε κίνδυνο την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Πεκίνο. 


Σε ό,τι αφορά τις «μονομερείς» ενέργειες του Θοδωρή Δρίτσα,  η Cosco  αναφέρει ενδεικτικά στην επιστολή της :

1)  τη διαγραφή του άρθρου 5 της σύμβασης  που αφορά  εργασιακά ζητήματα

2) τη διαγραφή  της δυνατότητας έγκρισης εντός 90 ημερών για νέες επενδύσεις στο λιμάνια και

3) τη διαγραφή της  δυνατότητας να μπορεί στο εξής ο ΟΛΠ να πραγματοποιεί  διαγωνισμούς ως ιδιωτική εταιρεία και ως δημόσια.


Το νομοσχέδιο κατατέθηκε χθες ώστε να ψηφιστεί από την Ολομέλεια  με την διαδικασία του κατεπείγοντος, έως την ερχόμενη Παρασκευή, παραμονές της αναχώρησης του πρωθυπουργού στην Κίνα.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html