Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Διάψευση για τα περί σύλληψης των αθλητών της Ζιμπάμπουε.


kirsty-coventry


Κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα σε ειδησεογραφικές και αθλητικές ιστοσελίδες που θέλουν τον πρόεδρο της Ζιμπάμπουε να διέταξε την σύλληψη των μελών της ολυμπιακής αποστολής
στο Ρίο επειδή δεν κέρδισαν κανένα μετάλιο.
kirsty-coventry
Το άρθρο, με σημερινή ημερομηνία 27/8, ενδεικτικά μπορείτε να το δείτε στο onsports.grprotothema.gr,Eθνοςsentragoal.gr, και με χθεσινή ημερομηνία ενδεικτικά στο gazzetta.gr. Κρατήστε αυτό με τις ημερομηνίες και θα καταλάβετε σε λίγο, αφού πρώτα δούμε τι λέει το άρθρο, γιατί το επισημαίνω.
«Σπαταλήσαμε τα χρήματα του κράτους σε αυτά τα ποντίκια, που αποκαλούμε αθλητές. Αν δεν είσαι έτοιμος να θυσιάσεις τα πάντα για να κερδίσεις χάλκινα μετάλλια ή έστω τέταρτες και πέμπτες θέσεις, όπως οι γείτονές μας στην Μποτσουάνα, τότε γιατί σπαταλάς τα χρήματά μας;» δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρόμπερτ Μουγκάμπε και συμπλήρωσε:
Αν χρειαζόμασταν ανθρώπους να πάνε στη Βραζιλία για να τραγουδήσουν τον εθνικό μας ύμνο και να κρατήσουν τη σημαία, τότε καλύτερα να στέλναμε μερικά ωραία κορίτσια και αγόρια από το πανεπιστήμιο για να μας εκπροσωπήσουν».
«Αυτή η κατάσταση θυμίζει έναν ανίκανο άνδρα, που είναι παντρεμένος με πέντε γυναίκες: ποιο είναι το νόημα; Θα κάνω τα πάντα για να μοιραστούν το κόστος της προετοιμασίας τους και να πληρώσουν πίσω στην κυβέρνηση όλα τα χρήματα, ακόμα και αν χρειαστεί να περάσουν δέκα χρόνια. Τελικά, αποδείχθηκε πως πήραν ένα δάνειο για να κάνουν διακοπές στη Βραζιλία, οι άχρηστοι».
Κάπως έτσι και οι 31 αθλητές της χώρας συνελήφθησαν καθώς η καλύτερη θέση που κατέλαβαν ήταν η 8η! 
H διάψευση ήρθε από τη κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε εχθές Παρασκευή 26/8, οι ημερομηνίες που σας έλεγα να κρατήσετε. Η ιστορία είναι κατασκεύασμα των social media και ξεκίνησε από ιστοσελίδα της Νιγηρίας. Παρά τη χθεσινή διάψευση, οι ιστοσελίδες επιμένουν στην αναπαραγωγή του άρθρου που κάνει λόγο για σύλληψη των αθλητών και των απαξιωτικών χαρακτηρισμών στο πρόσωπο τους.
Χωρίς τίτλο
Χωρίς τίτλο

Ετσι για την ιστορία, σημαιοφόρος της αποστολής ήταν η Kirsty Coventry, η εις διπλούν κάτοχος χρυσού μεταλίου σε ολυμπιάδες (2004,2008), εκτός των χρυσών κατέκτησε και ασημένια και χάλκινα, επίσης έχει στη συλλογή της κάμποσα παγκόσμια χρυσά και ασημένια μετάλια.  Ο ίδιος ο πρόεδρος Robert Mugabe το 2008  την είχε αποκαλέσει χρυσό κορίτσι. Πως θα μίλαγε απαξιωτικά τώρα για μια τέτοια αθλήτρια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html