Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Μάρκος Τσίκοτ Η δολοφονία του Πυθαγόρα Εκδόσεις Πατάκης

Αποτέλεσμα εικόνας για Μάρκος Τσίκοτ



Στη Μεγάλη Ελλάδα τον 6ο αιώνα π.Χ. μας μεταφέρει στο βιβλίο του αυτό ο συγγραφέας και σκιαγραφεί το διάστημα που ο μεγάλος φιλόσοφος Πυθαγόρας αναζητά τον διάδοχό του ανάμεσα στους μεγάλους δασκάλους της σχολής του. 

Τότε ξεκινά μια σειρά από δολοφονίες σε ένα δύσκολο παιχνίδι εξουσίας και δύναμης, μια προσπάθεια επιβολής. 

Δυο άξιοι ερευνητές, η κόρη του Πυθαγόρα Αριάφνη και ο αιγυπτιακής καταγωγής Ακενόν, ξεκινούν έρευνες με σκοπό να ανακαλύψουν τον υπεύθυνο ή τους υπεύθυνους των δολοφονιών.

 Πολλοί είναι αυτοί που έχουν ρωτήσει τον συγγραφέα πόση δόση αλήθειας κρύβει η ιστορία αυτή, όπως μας δηλώνει ο ίδιος. 

Και δίνει αμέσως την απάντηση ότι έχει κάνει σημαντική έρευνα, όση τουλάχιστον του επιτρεπόταν για μια τόσο αινιγματική προσωπικότητα, για την οποία λίγα είναι τα στοιχεία ακόμη και στις μέρες μας. 

Ταυτόχρονα ήθελε να μας δώσει και ένα ευχάριστο μυθιστόρημα. Τα αποτελέσματα είναι όχι μόνο ικανοποιητικά, κατορθώνει να προσεγγίσει την προσωπικότητα του συγγραφέα και μας δίνει ένα μυθιστόρημα γεμάτο από ενδιαφέρουσες πληροφορίες για μια περιοχή και μια εποχή με ένα λόγο ρέοντα που δεν κουράζει τον αναγνώστη και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του εως και τη τελευταία σελίδα.Κατορθώνει να καθηλώσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html