Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Αμερικανοί: Σκοτώσαμε ηγέτη του ισλαμικού κράτους- Ρώσοι: Εμείς τον σκοτώσαμε!



Αύγουστος 31, 2016.


Ένας από τους εξέχοντες ηγέτες του ‘ισλαμικού κράτους’ ο Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάν, σκοτώθηκε στη Συρία σε μια αεροπορική επίθεση από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αν και μια ημέρα πριν η δολοφονία αυτή πιστώθηκε στον αμερικανικό συνασπισμό.




Η ανακοίνωση  αναφέρει ότι ο Αντνάν,  ήταν ένας από τους σαράντα τρομοκράτες που σκοτώθηκαν σε αεροπορική επίθεση στην περιοχή Μαρά Ουμ Κάους στην επαρχία του Χαλεπίου στη Συρία.



Από την άλλη πλευρά, ανώνυμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου  Άμυνας, δήλωσε ότι ο Αντνάν σκοτώθηκε από επίθεση  των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.



Το πρακτορείο ‘Αμάκ’ που είναι γνωστό για τη συνεργασία του με το ‘ισλαμικό κράτος’, ανέφερε την Τρίτη ότι ένα ηγετικό μέλος του ‘χαλιφάτου’ ο Αντνάν σκοτώθηκε στο Χαλέπι στη Συρία.



Το ‘Αμάκ’ πρόσθεσε ότι ο Αντνάν σκοτώθηκε καθώς επόπτευε μια επιχείρηση που είχε στόχο να σταματήσει στρατιωτική επέμβαση στο Χαλέπι.



Στην τελευταία του ομιλία, το Αντνάν που δημοσιεύθηκε το Μάιο, προέτρεπε τους υποστηρικτές του ‘ισλαμικού κράτους’ κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού να εξαπολύσουν επιθέσεις στην Ευρώπης και στις Ηνωμένες Πολιτείες.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίουπαραγωγήςhttp://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html