Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Ρόδος: Ποινή κάθειρξης 14 ετών στον έμμισθο Γερμανό κατάσκοπο! Εργαζόταν για την Τουρκία

1
Ο ΛΕΥΚΟΣ ΜΟΓΓΟΛΟΣ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΣΑΑΑ

Ποινή κάθειρξης 14 ετών επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου στον 65χρονο Γερμανό κατάσκοπο, που συνελήφθη στο Πυλί της Κω, γιατί κατελήφθη να φωτογραφίζει
στρατιωτικό φυλάκιο στην Αντιμάχεια.
Ο 65χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν καταγεγραμμένες συντεταγμένες, που αντιστοιχούσαν σε θέσεις στρατοπέδων, δημοσίων υπηρεσιών και κτηρίων και φωτογραφικό υλικό από στρατόπεδα, φυλάκια και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, καθ’ όλη την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ήταν εκνευριστικά ψύχραιμος, ενώ δεν διέλαθε της προσοχής του ακροατηρίου ότι χαμογελούσε, σαν να μην είχε επίγνωση της βαρύτατης κατηγορίας που αντιμετώπιζε.
Η ποινή που του επιβλήθηκε ελήφθη κατά πλειοψηφία καθώς δύο μέλη της έδρας του λαϊκού δικαστηρίου ψήφισαν να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 15 ετών, όσο είχε προτείνει και η Εισαγγελέας της έδρας.
Απορρίφθηκαν όλοι οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου και το αίτημα του να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.
Προέκυψε δε, όπως ομολόγησε και ο ίδιος, ότι είχε ενταχθεί σε δίκτυο κατασκόπων της Τουρκίας, στο οποίο έχουν στρατολογηθεί συνταξιούχοι αλλοδαποί, που διαμένουν στη χώρα μας!
Ο Γερμανός είχε αφεθεί ελεύθερος, μετά την απολογία του, με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.
Την 15η Οκτωβρίου 2014 και περί ώρα 11.15 αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω, εντόπισαν ένα άσπρο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 65χρονου, στο Πυλί της Κω, κοντά στο στρατιωτικό φυλάκιο «Πόρτες».
Ο 65χρονος είχε λίγα λεπτά ενωρίτερα τράβηξε φωτογραφίες από το φυλάκιο, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημα βρέθηκαν κιάλια, μια διόπτρα και 3 μνήμες φωτογραφικής μηχανής.
Στην οικία του βρέθηκαν ατζέντες με ιδιόχειρες σημειώσεις, ένας σκληρός δίσκος, ένας υπολογιστής και ένα tablet, βιντεοταινίες, κινητό τηλέφωνο και 6 USΒ Sticks.  Στις σημειώσεις που βρέθηκαν, συγκαταλέγοντο συντεταγμένες στρατοπέδων και δημοσίων κτηρίων.
Επιπλέον βρέθηκαν και διάφορα έγγραφα στην τουρκική γλώσσα.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν φωτογραφίες στρατιωτικών φυλακίων και στρατοπέδων, φυλακίου, όπου φυλάσσονται καύσιμα, από δίκτυο επικοινωνιών του στρατού, από στρατιωτικά ταχύπλοα, οχήματα και πλοία, πολυβολεία, από έργα οχύρωσης, ακόμη και από κεραίες, παρατηρητήρια και γέφυρες στην Κω!!
Βρέθηκε ακόμη ανάλογο υλικό και από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κάλυμνο. Από την έρευνα και τις καταθέσεις που ελήφθησαν αλλά και από την απολογία του φέρεται επιπλέον να προέκυψε ότι την τετραετία 2009-2012 διέμενε στην Τουρκία και ότι επί 15ετία υπηρετούσε ως εθελοντής στον στρατό της Γερμανίας.
Ο ίδιος ομολόγησε προανακρινόμενος και ενώπιον του Ανακριτή της Κω τα όσα του αποδίδονται, ισχυριζόμενος ότι ελάμβανε 2000 ευρώ μηνιαίως από δύο Τούρκους, στους οποίους παρέδιδε τα στοιχεία που συγκέντρωνε σε ψηφιακούς δίσκους αποθήκευσης.
Μάλιστα την εργασία αυτή έκανε, όπως είπε, από το έτος 2011.
Χθες ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε πρώτος ένας συνταγματάρχης του Ελληνικού Στρατού, που υπηρετεί στο 2ο επιτελικό γραφείο της 80 ΑΔΤΕΑ.
Επεσήμανε ότι από τις 300 περίπου φωτογραφίες, που βρέθηκαν στην κατοχή του Γερμανού, οι 140 αφορούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις και φυλάκια, 40 γέφυρες του νησιού, 40 έργα κοινής ωφέλειας και οι λοιπές αμυντικά έργα.
Σε ορισμένες από τις φωτογραφίες υπήρχαν αποτυπωμένες οι ημερομηνίες που είχαν ληφθεί ενώ προέκυψε ότι έχουν ληφθεί από σημεία στα οποία υπάρχουν αναρτημένες πινακίδες με τις οποίες γνωστοποιείται ότι,,, περισσότερα στην πηγή



 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html