Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Φόρο τιμής στον νεοΈλληνα



Πώς ζούμε; Η μισή Ελλάδα άνεργοι είναι, η άλλη μισή ζει με συντάξεις πείνας, πώς ζούμε;
Ποιος στηρίζει τους πολίτες αυτής της χώρας, αφού δεν υπάρχει πολιτεία; Οι πολίτες στηρίζουν τους πολίτες! Και δεν μιλώ για ελεημοσύνη, οικογένειες στηρίζουν οικογένειες, σαν να είναι μία! Όλοι η ίδια οικογένεια!

Πώς στέκουν τα μαγαζιά; Πώς συνεχίζουν να υπάρχουν μετά τόσων χρόνων καταστροφικής πολιτικής; Οι πολίτες στηρίζουν τα μαγαζιά! Επιλέγουν να στηρίξουν τα μαγαζιά της γειτονιάς, από τις ξένες αλυσίδες. Ο Έλληνας επιλέγει να στηρίξει τον Έλληνα, ακόμα κι όταν δεν τον συμφέρει! Και δεν το κάνει από σωβινισμό, αλλά από αγάπη για την πατρίδα του! Και αγάπη για τον συμπολίτη του, που ξέρει τι περνάει! Τον νοιάζεται ως εαυτόν!

Τώρα, δες τι έχουμε μέχρι σήμερα σηκώσει! Βάλε τις δυσκολίες για να βιοποριστούμε, τις στεναχώριες από την περιρρέουσα κατάσταση, την απουσία της δικαιοσύνης, την αβεβαιότητα για το αύριο, το μάταιο των αγώνων, και πάνω απ’ όλα αυτά που καλούμαστε να διαχειριστούμε, βάλε τον φόβο. Και πρόσεξε δεν φοβάται για τη ζωή του ο καθένας μας, αλλά για το τι θα απογίνουν τα παιδιά του. Το βάρος της ευθύνης τον κάνει να φοβάται.
(Δεν πληρώνω, λέει ένας φίλος, κάνω πολιτική ανυπακοή, μα αν δεν αλλάξει κάτι, εγώ είμαι 70 χρόνων, αύριο θα πεθάνω, τα παιδιά μου θα κουβαλήσουν όλο το βάρος! Εμάς μας άφησαν κάτι οι γονείς μας για να αρχίσουμε τη ζωή μας, εμείς μόνο χρέη θα αφήσουμε στα δικά μας παιδιά!)

Έχουμε λοιπόν και λέμε, ο σημερινός Έλληνας κοπιάζει 100 φορές πάνω από το κανονικό, στις αθλιότερες συνθήκες, παίρνοντας μείον του μηδενός αποτέλεσμα για τους κόπους του, πνιγμένος στο άδικο, μέσα σε αχαρτογράφητα νερά, χωρίς να ξέρει κατά πού να πάει, χωρίς κανένα φως στο τούνελ, παλεύοντας μόνος του με τους φόβους του, ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!! συνεχίζει και στέκεται ΟΡΘΙΟΣ!!!! ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!! συνεχίζει να αντιστέκεται!!!!!! ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!! Που σημαίνει ότι σηκώνει εξολοκλήρου και την ευθύνη των αποφάσεων αλλά και το τίμημα των πράξεών του!!

Το ότι ακόμα στέκεται, το ότι συνεχίζει σθεναρά να αντιστέκεται σημαίνει ότι όλα τα ανωτέρω ανυπέρβλητα ΤΑ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΒΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ!! Έχει υπερβεί την κούραση, τον πόνο, τους φόβους του! Τα έχει υπερβεί σημαίνει δεν τον κάνουν καλά, ο άνθρωπος είναι ισχυρότερος τους!!

Είναι ήρωες οι 300 του Λεωνίδα, ναι! Όμως μεγαλύτεροι είναι οι σημερινοί Έλληνες. Κι αυτό είναι κάτι που όλος ο υπόλοιπος κόσμος βλέπει, μόνο εμείς που το κάνουμε δεν το βλέπουμε.

Και είναι κρίμα που δεν το βλέπουμε! Είναι κρίμα να κουβαλάμε μόνο την κούραση και καθόλου το καμάρι!

Να καμαρώνεις για τον εαυτό σου! Να καμαρώνεις για όλα αυτά που μέχρι σήμερα άντεξες, για όλα όσα κατάφερες που μέχρι χθες σου φαίνονταν αδιανόητα, να καμαρώνεις που δεν σε σταμάτησε τίποτα, που ακόμα συνεχίζεις σθεναρά και κρατάς κόντρα! Να καμαρώνεις που, ακόμα κι αν σε έβαλαν κάτω οι φόβοι σου, εσύ δεν παραδόθηκες!! Άντεξες και συνεχίζεις ακάθεκτος!!! Θεριό ο άνθρωπος ρε φίλε, θεριό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html