Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Τεμπέλα τελικά γεννιέσαι ή γίνεσαι; Οι επιστήμονες απαντούν….



Σε όλους έχει συμβεί να βαριούνται να σηκωθούν από τον καναπέ, να κουράζονται και μόνο στην ιδέα να γυμναστούν, να προτιμούν να “λιώνουν” με τις ώρες μπροστά στην τηλεόραση από το να βγουν μια βόλτα με φίλους. Αν όμως η τεμπελιά είναι κάτι που σε χαρακτηρίζει από την εποχή που
θυμάσαι τον εαυτό σου, τότε μπορεί να μη φταις μόνο εσύ, αλλά και τα γονίδιά σου.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι αφού έκαναν κλινικά πειράματα σε ποντίκια, βρήκαν τελικά ότι συγκεκριμένα γονίδια και χαρακτηριστικά στο DNA επηρεάζουν το επίπεδο της δραστηριότητας σου και την προθυμία σου να κινηθείς.
«Αποδείξαμε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανίζει κάποιος γενετική προδιάθεση να αποφεύγει τη φυσική δραστηριότητα» δήλωσε ο επικεφαλής καθηγητής της έρευνας, dr. Frank Ruth από το University of Missouri. Οι επιστήμονες μελετούν επίσης αν υπάρχουν και γενετικά χαρακτηριστικά που οδηγούν στην παχυσαρκία.
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αισθανθείς τύψεις για την οκνηρή σου στάση να ξέρεις τουλάχιστον ότι «φταίνε τα γονίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html