Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Συναγερμός! Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας προσπαθεί να ξεπουλήσει τεράστιες προστατευόμενες εκτάσεις του Αμαζονίου το τελευταίο κομμάτι που έβγαλε στο σφυρί είχε την έκταση της Ελλάδας!

 
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας ξεπουλάειτεράστιες προστατευόμενες εκτάσεις του Αμαζονίου σε διεφθαρμένους επιχειρηματίες για πολιτικά ρουσφέτια. Όμως μαζί μπορούμε να τον σταματήσουμε, αν δημιουργήσουμε ένα διεθνές σκάνδαλο που θα επιβαρύνει κι άλλο την ήδη χαμηλή δημοτικότητα της κυβέρνησης.900.000 Βραζιλιάνοι έχουν ήδη υπογράψει -- βοήθησε να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη εκστρατεία διάσωσης του Αμαζονίου στην ιστορία!
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας προσπαθεί να ξεπουλήσει τεράστιες προστατευόμενες εκτάσεις του Αμαζονίου σε διεφθαρμένους επιχειρηματίες με αντάλλαγμα πολιτικά ρουσφέτια --

Υπάρχει όμως τρόπος να τον σταματήσουμε. 
Η δημοτικότητά του έχει πλέον πιάσει πάτο και δέχεται σοβαρές κατηγορίες για διαφθορά και καταστροφή του περιβάλλοντος. Αυτή τη βδομάδα, θα πάει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με ένα στόχο: να κάνει καλή εντύπωση στα διεθνή ΜΜΕ για να σώσει την εικόνα του.

Μαζί μπορούμε να του χαλάσουμε τα σχέδια: Αν του τη στήσουμε στη Νέα Υόρκη με 2 εκατομμύρια υπογραφές και μία δράση που θα τραβήξει την προσοχή των ΜΜΕ, θα τον στείλουμε πίσω με μόνο μία επιλογή: να σταματήσει να σκοτώνει τον Αμαζόνιο, αν θέλει να σώσει την πολιτική του καριέρα.

Υπόγραψε εδώ: Μη σκοτώσετε τον Αμαζόνιο!

Ο Αμαζόνιος είναι ένα ζωντανό θαύμα. Φιλοξενεί το ένα δέκατο της χλωρίδας και πανίδας του πλανήτη μας, παράγει πάνω από το 20% του οξυγόνου μας και χωρίς αυτόν δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσουμε τις κλιματικές αλλαγές.  

Αυτή τη στιγμή όμως, το πολύτιμο αυτό οικοσύστημα και οι ιθαγενείς που ζουν εκεί πληρώνουν το τίμημα ενός βρώμικου πολιτικού παιχνιδιού. Ο πρόεδρος Τέμερ ξεπουλάει κομμάτια του δάσους για εξορύξεις και ξυλεία, προκειμένου να κερδίσει την εύνοια ισχυρών επιχειρηματιών και μελών του Κογκρέσου. Έχει ανάγκη την στήριξη των βαρόνων επειδή όχι μόνο δεν είναι αποδεκτός απ΄ τον λαό αλλά ερευνάται και για σοβαρά σκάνδαλα διαφθοράς!  

Οι επιστήμονες λένε ότι μία τέτοια κίνηση μπορεί να ανατρέψει την ισορροπία ολόκληρου του Αμαζονίου
 και προειδοποιούν ότι μπορεί ακόμη και να καταρρεύσει το οικοσύστημά του!  

Η Βραζιλία θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς σε λίγες μέρες θα ανοίξει τη συνέλευση ηγετών του ΟΗΕ. Κι εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να φέρνουμε τον Αμαζόνιο στην κορυφή της ατζέντας κάθε φορά που θα εμφανίζεται ο Τέμερ. Πάνω από 900.000 Βραζιλιάνοι έχουν ήδη υπογράψει -- βοήθησε να γιγαντώσουμε τη μαζική εκστρατεία τους: 

Υπόγραψε εδώ: Μη σκοτώσετε τον Αμαζόνιο!
Οι Αβαζίτες της Βραζιλίας έχουν κάνει θαύματα στο παρελθόν -- βοηθήσαμε να ψηφιστεί η πρώτη τεράστια μεταρρύθμιση κατά της διαφθοράς και αναγκάσαμε τον «βασιλιά της διαφθοράς» να παραιτηθεί. Τώρα έχουμε δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες εκστρατείες που έγινε ποτέ στη Βραζιλία -- ας την κάνουμε μαζί παγκόσμια για να σώσουμε τον Αμαζόνιο!  

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,  
Diego, Laura, Flora, Nana και Carol, και όλη η ομάδα του Avaaz  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  

Δάσος του Αμαζονίου, βορά σε εξορυκτικά συμφέροντα (Εφημερίδα των Συντακτών)
https://www.efsyn.gr/arthro/dasos-toy-amazonioy-vora-se-exoryktika-symferonta  

Νέα εισαγγελική έρευνα σε βάρος του προέδρου της Βραζιλίας για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος (iefimerida)
http://www.iefimerida.gr/news/362034/nea-eisaggeliki-ereyna-se-varos-toy-proedroy-tis-vrazilias-gia-diafthora-kai-xeplyma  

Βραζιλία: Στο 5% η δημοτικότητα του προέδρου Τέμερ (Ναυτεμπορική)
http://www.naftemporiki.gr/story/1262412/brazilia-sto-5-i-dimotikotita-tou-proedrou-temer

Η Βραζιλία καταργεί την προστασία τεράστιας έκτασης του Αμαζονίου, στη μεγαλύτερη ‘επίθεση’ των τελευταίων 50 χρόνων (The Guardian) -- στα αγγλικά
https://www.theguardian.com/environment/2017/aug/24/brazil-abolishes-huge-amazon-reserve-in-biggest-attack-in-50-years  

Ο Τέμερ προωθεί το νομοσχέδιο αποψίλωσης του Αμαζονίου στη Βραζιλία (Financial Times) -- στα αγγλικά
https://www.ft.com/content/1435c6ae-6b6a-11e7-bfeb-33fe0c5b7eaa  

Ακτιβιστές διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο αποψίλωσης του Αμαζονίου (Al Jazeera) -- στα αγγλικά
http://www.aljazeera.com/news/2017/07/activists-decry-temer-amazon-deforestation-bill-170722042156015.html




Το Avaaz είναι το μεγαλύτερο κίνημα πολιτών με 44 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως
. Κινητοποιούμαστε για να φέρνουμε τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η ομάδα μας είναι διασκορπισμένη σε 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook και το Twitter.

Έλαβες αυτή την ειδοποίηση επειδή στις έγινες μέλος του Avaaz υπογράφοντας ένα ψήφισμα με τη διεύθυνση email Nektron444@gmail.com.

Για να βεβαιωθείς ότι οι ειδοποιήσεις του Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου, πάτα εδώ, ενώ αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις πάτα εδώ για να διαγραφείς από μέλος.


Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, μην απαντήσεις σε αυτό το email. Απλά γράψε μας μέσω του συνδέσμου www.avaaz.org/el/contact.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html