Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Η Honda ακυρώνει αγώνες μοτοσικλέτας στο Ισραήλ!! Εύγε




Η εταιρεία Honda ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τους αγώνες μοτοσικλέτας που είχε προγραμματίσει για τις 23-24 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή του δημοφιλή μοτοσικλετιστή Joe Roberts, στην ισραηλινή πόλη Αράντ, έπειτα από πίεση ακτιβιστών για την
απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Αρχικά η διοργάνωση είχε προγραμματιστεί να γίνει σε έναν καινούργιο αγωνιστικό χώρο στον οικισμό Petzael της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Πρόκειται για μια περιοχή από όπου ο ισραηλινός στρατός έχει εκτοπίσει βίαια τους Παλαιστίνιους.

Έπειτα από πιέσεις ακτιβιστών από την Ιαπωνία και προειδοποίηση του κινήματος BDS για την Παλαιστίνη ότι θα ξεκινούσε διεθνές μποϊκοτάζ προς τη Honda, η εταιρεία μετέφερε τον τόπο διεξαγωγής των αγώνων στην πόλη Αράντ.

Η ικανοποίηση των ακτιβιστών ήταν μεγάλη, όμως οι πιέσεις συνεχίστηκαν.

Η παλαιστινιακή επιτροπή του κινήματος BDS επεσήμανε ότι και από την περιοχή του Αράντ το Ισραήλ έχει εκτοπίσει κοινότητες Βεδουίνων, ενώ ο δήμαρχος της πόλης δεν επιτρέπει σε πρόσφυγες από την Αφρική να εγκατασταθούν εκεί. Τόνισε επίσης ότι η διοργάνωση θα χρηματοδοτούνταν και από το Υπουργείο Αθλητισμού του Ισραήλ, που διοικείται από την Miri Regev, γνωστή για τις ακροδεξιές και ρατσιστικές της προκλήσεις εναντίον Παλαιστινίων και Αφρικανών.

Παλαιστίνιοι και Ιάπωνες ακτιβιστές συνέχισαν να ασκούν πιέσεις στην εταιρεία Honda, αλλά και στον μοτοσικλετιστή Joe Roberts, για να ακυρωθεί η διοργάνωση.


Μόλις χθες, μια μέρα πριν τη διεξαγωγή των αγώνων, η Honda ανακοίνωσε την οριστική ακύρωσή τους λόγω έλλειψης κατάλληλου χώρου. Εκπρόσωπος της Ισραηλινής Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών δήλωσε ότι ο Joe Roberts επισκέφθηκε ο ίδιος τον αγωνιστικό χώρο και τον έκρινε μη ασφαλή.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html