Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Δείτε Παλαιστίνιους να πολεμάνε τους τζιχαντιστές στο Χαλέπι (εντυπωσιακό βίντεο)

Δείτε Παλαιστίνιους να πολεμάνε τους τζιχαντιστές στο Χαλέπι (εντυπωσιακό βίντεο)

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη επίθεση των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα στα νοτιοδυτικά της πόλης του Χαλεπιού.
Οι τρομοκράτες προσπαθούν να «σπάσουν την πολιορκία» των τζιχαντοκρατούμενων
ανατολικών συνοικιών της πόλης από τον στρατό της Συρίας.

aleppo_mapΠολεμικός χάρτης της πόλης του Χαλεπιού. Με κόκκινο χρώμα είναι οι περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση. Με πράσινο χρώμα από την Αλ Κάιντα και τις συμμαχικές της συμμορίες. Με μπλε χρώμα σημειώνεται η διείσδυση των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα από τα νοτιοδυτικά της πόλης για να «σπάσει» η πολιορκία των ανατολικών συνοικιών.

Στο Χαλέπι, στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων, μάχεται και η παραστρατιωτική παλαιστινιακή οργάνωση Λίγουα Αλ Κουντς (Ταξιαρχία της Ιερουσαλήμ).
Η παλαιστινιακή ταξιαρχία συγκροτήθηκε το 2013 από τον μηχανικό Μουχάμαντ Αλ Σαέεντ.
Αποτελείται από κυρίως από σουνίτες Παλαιστινίους από τη νοτιοανατολική συνοικία Αλ Ναϊράμπ του Χαλεπιού όπως και από Παλαιστίνιους από τη συνοικία Χανταράτ στα βόρεια της πόλης του Χαλεπιού. Η Χανταράτ ήταν αρχικά προσφυγικός καταυλισμός Παλαιστινίων που μετεξελίχθηκε σε συνοικία της πόλης.
Η Λίγουα Αλ Κουντς είναι η φιλοκυβερνητική παραστρατιωτική πολιτοφυλακή των Παλαιστινίων κατοίκων του Χαλεπιού που μάχεται ενάντια στους τζιχαντιστές.
Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το Σάββατο 29 Οκτωβρίου βλέπετε εντυπωσιακές σκηνές από τις μάχες που δίνουν οι Παλαιστίνιοι φιλοκυβερνητικοί στην πόλη του Χαλεπιού ενάντια στους τζιχαντιστές.
Πρόκειται για ένα από πιο ολοκληρωμένα και καθαρά βίντεο μάχης του συριακού πολέμου μέχρι στιγμής:

Δείτε και μετά τη μάχη που παρακολουθήσατε, τη συνέχεια, με αγγλικούς υπότιτλους:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html