Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Συνεχίζονται οι καταλήψεις δημόσιων χώρων από Ρομά!1

2
Κανέναν και τίποτα δεν υπολογίζουν οι ΡΟΜΑ, οι οποίοι προχώρησαν εκ νέου σε καταλήψεις δημόσιων χώρων, μετατρέποντας πάρκα στην καρδιά της πόλης, σε
τσαντίρια!
Χθες, πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της δημοτικής κοινότητας Ρόδου ακόμα δύο επιχειρήσεις απομάκρυνσης ΡΟΜΑ από το πάρκο του Αγίου Δημητρίου και από το πάρκο που βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου!
Από το πάρκο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, απομακρύνθηκαν τρεις οικογένειες ΡΟΜΑ, ενώ από το πάρκο του Αγίου Δημητρίου απομακρύνθηκαν οι ίδιες οικογένειες που είχαν εγκατασταθεί όλες τις προηγούμενες φορές. Οι ΡΟΜΑ στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου, παραβίασαν ξανά το δημοτικό ακίνητο για να εγκαταστήσουν τα πράγματά τους, προκαλώντας νέες φθορές.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κ. Μιλτιάδης Παγκάς και τα μέλη κ.κ. Κώστας Στυλιανού και Γιώργος Μπελιγράδης, που σε συνεργασία με άνδρες της αστυνομίας και συνεργεία του Δήμου, προχώρησαν στην αποκατάσταση των φθορών και τον καθαρισμό των δύο πάρκων.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε και στις δύο περιπτώσεις εν μέσω αντιδράσεων, αφού οι ΡΟΜΑ δεν ήθελαν να απομακρυνθούν, επικαλούμενοι διάφορες δικαιολογίες.
Η δημοτική κοινότητα Ρόδου, οργανώνει συνεχώς επιχειρήσεις απομάκρυνσης των ΡΟΜΑ από τα πάρκα της πόλης, όμως αυτοί δεν εννοούν να συνετιστούν, δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα.
Το πρόβλημα, εκτιμάται ότι θα περιοριστεί με την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου, αφού πολλοί ΡΟΜΑ θα επιστρέψουν στην ηπειρωτική χώρα, απ’ όπου και ήρθαν στην έναρξη της σεζόν.
Παρόλα αυτά, η πληγή παραμένει ανοικτή αφού το θέμα της μετεγκατάστασής τους παραμένει στον αέρα και πολλοί από όσους δεν επιθυμούν να διαμείνουν στο Κορακόνερο, έχουν γίνει περιπλανώμενοι αναζητώντας στέγη σε δημόσια ακίνητα και εγκαταλειμμένα κτήρια, εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και την αδυναμία τους να δώσουν λύση στο θέμα της στέγασής τους. Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html