Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Ξεκίνησε πόλεμος Κούρδων και Τούρκων στη βόρεια Συρία – Μάχη της κόλασης


Ξεκίνησε πόλεμος Κούρδων και Τούρκων στη βόρεια Συρία – Μάχη της κόλασης
Σκληρές μάχες ξέσπασαν την Παρασκευή το απόγευμα στα όρια των εδαφών που ελέγχουν οι τουρκόφιλοι Τουρκμένοι μισθοφόροι της Ταξιαρχίας Σουλτάν Μουράντ (στην ίδια δύναμη μετέχουν και Τούρκοι ακροδεξιοί Γκρίζοι Λύκοι), που τελούν
υπό τη διοίκηση της Τουρκίας και οι Κούρδοι πολιτοφύλακες τωνΜονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), στο καντόνι της Εφρίν, στο βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου, κοντά στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.
Αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και τουρκικό πυροβολικό πλήττουν θέσεις των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στις οποίες κυρίαρχη δύναμη είναι οι Κούρδοι των YPG.
Οι κουρδικές δυνάμεις ανατίναξαν με τη σειρά τους μεταγωγικά οχήματα που ανήκουν στους μισθοφόρους των Τούρκων.
Οι Τουρκμένοι συμμορίτες και οι Γκρίζοι Λύκοι, με τη βοήθεια της Τουρκίας, προσπαθούν να καταλάβουν από τους Κούρδους την πόλη Τελ Ριφάτ, την οποία οι τελευταίοι είχαν καταλάβει με τη βοήθεια της ρωσικής και της συριακής αεροπορίας στις αρχές του 2016.
Στόχος των τουρκόφιλων είναι να αποτρέψουν τους Κούρδους από το να καταλάβουν την πόλη Αλ Μπαμπ, βορείως του Χαλεπίου, από το Ισλαμικό Κράτος, καθώς αυτό θα έφερνε ακόμη εγγύτερα την ενοποίηση των τριών κουρδικών καντονιών της βόρειας Συρίας.
Ωστόσο, η Ρωσία έχει ξεκαθαρίσει στην Τουρκία ότι δεν θα επιτρέψει ούτε στους μισθοφόρους της να καταλάβουν την Αλ Μπαμπ, καθώς αυτό θα αποτελούσε κίνδυνο για τα μετόπισθεν του συριακού στρατού του Μπασάρ Αλ Άσαντ στο Χαλέπι, οπότε προς το παρόν η πόλη παραμένει στα χέρια των τζιχαντιστών.

Δείτε σε βίντεο τους τουρκικούς βομβαρδισμούς την Παρασκευή στις κουρδικές θέσεις κοντά στην Τελ Ριφάτ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html