Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Οργή στην Άγκυρα...απο τον κλότσο Ε.Εγια την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου...

Την οργή της Άγκυρας προκάλεσε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προχωρήσει σε προσωρινή παύση των...
ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας την Πέμπτη. Ο Τούρκος πρωθυπουργός αποκάλεσε "διπρόσωπους" τους ευρωβουλευτές και έστειλε «τελεσίγραφο» στους Ευρωπαίους.

Ο  Υπουργός αρμόδιος για τις υποθέσεις της ΕΕ, Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η Τουρκία περιμένει από τους ηγέτες της Ε.Ε. να αντισταθούν σε αυτή την «έλλειψη οράματος».

«Η Ε.Ε. πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει το μέλλον της με ή χωρίς την Τουρκία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός, που αποκάλεσε «διπρόσωπους» τους ευρωβουλευτές.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προχώρησε στο «πάγωμα» των ενταξιακών συζητήσεων εξαιτίας της «δυσανάλογης» αντίδρασης της Άγκυρας στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου με 479 ευρωβουλευτές να ψηφίζουν υπέρ της πρότασης, 37 κατά και 107 να απέχουν.

Το «πάγωμα» αφορά, για την ώρα, μόνο τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και ουδεμία άλλη συμφωνία, όπως αυτή για το μεταναστευτικό ή την τελωνειακή ένωση. Ωστόσο θεωρείται μάλλον απίθανο και οι κυβερνήσεις της ΕΕ να ανταποκριθούν στο αίτημα, καθώς πρόκειται για ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα.

«Μια τέτοια μέρα, δεν θα ήθελα να κάνω δηλώσεις για την χωρίς όραμα απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην πραγματικότητα εμείς θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή δεν έχει καμία ισχύ» είπε ο κ. Τσελίκ, και συμπλήρωσε: «Είναι εύκολο να μιλούν έτσι σε μέρη όπου δεν έχουν γίνει τρομοκρατικά χτυπήματα. Σε μια ώρα που η Τουρκία, που έχει σύνορα 1.295 χιλιομέτρων με τη Συρία και το Ιράκ, είναι αναμεμειγμένη στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας γίνονται χωρίς όραμα και χωρίς σύνεση ντιμπέιτ στην Ευρώπη αντί να υπάρχει αλληλεγγύη».

Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός ισχυρίστηκε ότι η απόφαση αυτή θα καταγραφεί στην ιστορία με μελανά γράμματα.

Χτες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Ευρώπη ότι παίρνει το μέρος των τρομοκρατικών οργανώσεων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html