Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Ηνωμένο Βασίλειο: Αρχίζει η κατασκευή δυο ακόμα περιπολικών σκαφών ανοικτής θαλάσσης

uk_opv_river_class_1
Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε την Πέμπτη (08.12.2016) ότι με μια σύμβαση αξίας 278 εκατομμυρίων λιρών με την ναυπηγική εταιρεία BAE Systems θα ξεκινήσουν οι εργασίες  των δύο νέων περιπολικών σκαφών ανοιχτής θαλασσής (OPV) για το Βασιλικό
Ναυτικό.
Τα δύο νέα πλοία ονομάστηκαν HMS Tamar και HMS Spey.
Οι προπαρασκευαστικές εργασίες είναι ήδη σε εξέλιξη και η υπουργός Αμυντικών Προμηθειών, Χαριετ Μπολγουιν, με την παρουσία της στην τελετή κοπής του χάλυβα του HMS Tamar θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη της παραγωγής στο ναυπηγείο Govan στην Σκοτία.
Η σύμβαση με την BAE Systems θα ανεβάσει τον στόλο των πλοίων OPV κλάσης River του Βασιλικού Ναυτικού από τα τρία στα πέντε πλοία.
Τα πέντε πλοία θα αρχίσουν να εισέρχονται σε υπηρεσία το 2018, προς υποστήριξη της αποστολής του Βασιλικού Ναυτικού στην προστασία των εθνικών συμφερόντων στην χώρα και σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, η αξίας 287 εκατ. £ σύμβαση περιλαμβάνει την κατασκευή των HMS Tamar και HMS Spey όπως επίσης και την υποστήριξη για όλα τα πέντε νέα πλοία.
“Η σύμβαση αυτή θα παραδώσει ακόμα δύο σύγχρονα περιπολικά σκάφη ανοιχτής θαλάσσης, το HMS Tamar και HMS Spey, στο Βασιλικό Ναυτικό και διασφαλίσει ζωτικές ναυπηγικές δεξιότητες και εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Σκωτία”, είπε ο Μπολγουιν.
“Προστατευόμενο από τον αυξημένο αμυντικό προϋπολογισμό, το πρόγραμμα OPV είναι ένα σημαντικό μέρος του κυβερνητικού σχεδίου των 178 δισεκατομμυρίων £ για να εξασφαλιστεί ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας έχουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται¨.
Το HMS Tamr και HMS Spey θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο Govan πριν αποπλεύσουν στο Scotstounγια να δεχθούν τον εξοπλισμό τους. Αναμένεται να παραδοθούν το 2019.
Όπως και τα υπόλοιπα πλοία της κατηγορίας του, τα HMS Tamar και HMS Spey θα πραγματοποιούν αποστολές αντιμετώπισης τρομοκρατίας, καταπολέμηση πειρατείας, του λαθρεμπορίου και ναυτικές επιχειρήσεις και αναμένεται να εξοπλιστούν με ένα πυροβόλο των 30 χιλιοστών και κατάστρωμα ελικοπτέρου ικανό να μεταφέρει ένα ελικόπτερο Merlin.
Εκτοπίζοντας περίπου 2000 τόνους, θα έχουν μεγίστη ταχύτητα των 24 κόμβων και θα μπορούν να πλεύσουν 5500 ναυτικά μίλια πριν χρειαστούν ανεφοδιασμό.
Αυτή τη στιγμή η BAE Systems διερευνά μια σειρά εξαγωγικών ευκαιριών με διεθνείς πελάτες για το OPV. Το Βραζιλιάνικο Ναυτικό διαθέτει τρεις κορβέτες κλάσης Amazonas οι οποίες βασίζονται στην σχεδίαση των OPV κλάσης River και κατασκευάστηκαν στις εγκαταστάσεις της BAE Systems στο Ηνωμένο Βασίλειο.
uk_opv_forth
https://defesaglobal.wordpress.com | Το Opv HMS Forth καταπλέει στο Scotstoun.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html