Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Οι Τούρκοι με πλάτες ρωσικές βομβαρδίζουν τους Κούρδους της Συρίας που πολεμάνε το ISIS!!!

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν ξανά τους Κούρδους της Συρίας που πολεμάνε το ISIS


Νέα επίθεση κατά των Κούρδων της Συρίας που πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος(ISIS) εξαπέλυσε την Κυριακή ο στρατός της Τουρκίας.
Το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε το αρχηγείο των κουρδικών Μονάδων Προστασίας
του Λαού (YPG) στο χωριό Τελ Σαέρ που βρίσκεται δυτικά τηςΚόμπανι στο συριακό Κουρδιστάν (Ροζάβα – βόρεια Συρία).
Οι Τούρκοι βομβάρδισαν το απόγευμα της Κυριακής και δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες παρά μόνο υλικές καταστροφές.
Η στρατιωτική ηγεσία των YPG καταδίκασε τη νέα τουρκική επίθεση και κατηγόρησε την Τουρκία ότι προσπαθεί να υπονομεύσει τον κουρδικό αγώνα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι βομβαρδίζουν τους Κούρδους της Συρίας. Από τον Ιούνιο του 2016 έχουν καταγραφεί 25 επιθέσεις σε κουρδικές θέσεις από τους Τούρκους.
Μιλώντας στο ARA News ο Κούρδος αξιωματικός Χαμπούν Οσμάν κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση ότι υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος και ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία επιθυμεί να ανοίξει διαδρόμους στους τζιχαντιστές για να αρχίσουν πάλι να εξάγουν λαθραία κλεμμένο πετρέλαιο της Συρίας.

1 σχόλιο:

  1. Ο Πούτιν το παίζει έξυπνα. Πήρε με το μέρος του τους Τούρκους υποσχόμενος να διαλύσουν τους Κούρδους κερδίζοντας την υποστήριξη του Ερντογάν ως προς τον Ασαντ και έτσι με ένα σμπάρο πέτυχε δυο τρυγόνια. Εκραξε τους Αμερικάνους που χάσανε την Τουρκία και την πήρε με το μέρος του και ενίσχυσε και τον Ασαντ. Την Τουρκία θα την προστατεύσει για τα συμφέροντά του φυσικά από κάθε Κουρδικό επεκτατισμό ο Πούτιν αλλά θα την αφήσει το ίδιο εύκολα αν δει ότι είναι καμένο χαρτί (όπως και με την Κούβα). Από την άλλη οι Κούρδοι, βλέπουν τους Αμερικάνους να τους αφήνουν αβοήθητους παρά τις αντίθετες εξαγγελίες για την υποστήριξή τους στον πόλεμο με το Ιράκ και ο μόνος δρόμος που τους απομένει είναι η τρομοκρατία μέσα στην ίδια την Τουρκία. Αλλά αυτό θα έχει και αντίποινα από τους Τούρκους στις κουρδικές περιοχές της Τουρκίας με άγνωστα αποτελέσματα. Οι Αμερικάνοι ξεσηκώνουν τους Αλεβίτες για να δημιουργήσουν νέο μέτωπο στον Ερντογάν και σίγουρα υποκινούν και την "εσωτερική" τρομοκρατία. Το σίγουρο είναι πάντως η οικονομική κατάρρευση της Τουρκίας που το έπαιζε σε δύο ταμπλό υποστηρίζοντας τους τρομοκράτες του ISIS που δημιούργησε η Κλίντον και συνάμα πολεμούσε τους Κούρδους που πολεμούσαν το ISIS!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html