Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Ο μανάβης Μητσοτάκης κολλημένος στην ίδια κασέττα - Αντί να πάρει θέση της πατρίδος στη διαπραγμάτευση, ζητά εκλογές!

Ο λαικισμός και η ανευθυνότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεπέρασαν κάθε όριο ανοχής. Εκμεταλλευόμενος το χθεσινό αρνητικό αποτέλεσμα στο Eurogroup, όχι μόνο δεν τάχθηκε με την πλευρά της χώρας, όχι μόνο δεν κατήγγειλε την απαράδεκτη εμμονή των δανειστών να ζητούν προκαταβολική νομοθέτηση μέτρων, αλλά βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στη κυβέρνηση και είχε το θράσος, αυτή την κρίσιμη ώρα να θέσει ξανά θέμα εκλογών, αδιαφορώντας για τις συνέπειες μιάς τέτοιας εξέλιξης.


Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης, ερμήνευσε τη σκλήρυνση των θεσμών και την απαίτησή τους για νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018, ως προσπάθεια υπονόμευσης της ελληνικής κυβέρνησης και νεύμα προς εκείνον και τις νεοφιλελεύθερες ιδέες του. Και έσπευθσε να αρπάξει την ευκαιρία για να ρίξει τη κυβέρνηση, χωρίς να λογαριάζει τις θα σημαίνει αυτό για την οικονομία και τους πολίτες.


Ο κ. Μητσοτάκης τηρεί εδώ και καιρό, μια πρωτοφανή ανεύθυνη στάση, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως στα κελεύσματα των πιο σκληρών δανειστών, με αντάλλαγμα την κατάληψη της εξουσίας.


Σε δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι οδηγούν τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο.

και υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου!


Για την ταμπακιέρα όμως, τις απαιτήσεις των δανειστών και τι θα κάνει, δεν είπε κουβέντα.


«Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο. Με τις καθυστερήσεις, την ανικανότητα, την αναξιοπιστία, τις συνεχείς αντιφάσεις, οδήγησε όλους μαζί τους εταίρους της χώρας σε υπερβολικές απαιτήσεις» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.


Οπως υποστήριξε,  η κυβέρνηση έφερε απέναντί μας ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια και την κατηγορεί ότι αφήνει την χώρα εκτεθειμένη σε μεγάλους κινδύνους, καθώς επανέρχεται η απειλή της εξόδου από την Ευρωζώνη.


Κατά τον ίδιο, μια τέτοια εξέλιξη, θα οδηγούσε την κοινωνία, και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους πολίτες, στο χειρότερο εφιάλτη. «Το λογαριασμό θα τον πληρώσουν, και σε αυτήν την περίπτωση, όχι οι πλούσιοι, αλλά οι φτωχοί και η μεσαία τάξη» είπε.


Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η οικονομία είναι παγωμένη, οι πολίτες υποφέρουν, όχι μόνο από την υπερφορολόγηση και τη λιτότητα, αλλά και την έλλειψη σχεδίου και προοπτικής, που οξύνουν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια.


«Ψέματα, αναξιοπιστία, φόροι: Αυτή είναι η παρακαταθήκη που μας κληροδότησε ο κ. Τσίπρας. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για το σημερινό αδιέξοδο. Οι εταίροι έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Όμως, σημασία σήμερα έχει να βρεθεί λύση» υπογράμμισε με έμφαση ο κ. Μητσοτάκης.


Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα. είπε ότι «πρέπει να καταλάβει ότι, πάνω από τα δικά του συμφέροντα, βρίσκονται τα συμφέροντα της πατρίδας και του ελληνικού λαού» και συμπλήρωσε: «Αφού δεν μπορεί να τα διαφυλάξει, ας δώσει στους Έλληνες την ευκαιρία να αποφασίσουν για το πώς θέλουν να προχωρήσουν».


Και στο τέλος, έστειλε μήνυμα προς όλους, κυρίως όμως τους έξω φίλους του: «Είμαι έτοιμος. Είμαστε έτοιμοι, να δώσουμε, με αξιόπιστο και αξιοπρεπή τρόπο, το δύσκολο, αλλά καλό αγώνα για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας μας» τόνισε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html