Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Τουρκία: Η αστυνομία εισέβαλε στα γραφεία του πρακτορείου ειδήσεων Doğan


Ιανουάριος 5, 2017.09:29

Η τουρκική αστυνομία εισέβαλε στα γραφεία του ιδιωτικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Doğan (DHA) που βρίσκονται στην περιοχή Ουσκουντάρ (ή Σκουτάρι) στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να διερευνηθούν οι υπάλληλοι για σχέσεις τους με την τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETÖ), σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα.
Συγκεκριμένα η  ‘Γενί Σαφάκ’ – ‘Yeni Şafak’ δημοσιεύει ότι η αστυνομία εισέβαλε στο κτήριο νωρίς το πρωί της Πέμπτης χωρίς να προβεί σε προειδοποίηση. Συνελήφθησαν ο νομικός σύμβουλος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Doğan Holding.

 

Εκπρόσωπος της ειδησεογραφικής επιχείρησης ανέφερε ότι η αστυνομική επιδρομή έγινε για τα δύο αυτά άτομα, στα οποία διερευνήθηκαν τα γραφεία αλλά και τα διαμερίσματά τους. 

Ο ίδιος δήλωσε:

«Σήμερα το πρωί τα γραφεία της επιχείρησης έγιναν πεδίο έρευνας που οδήγησαν στη σύλληψη του επικεφαλής νομικού συμβούλου της εταιρείας, Erem Turgut Yücel, τον πρώην διευθυντή, Yahya Üzdiyen, καθώς και του εκπροσώπου στην Άγκυρα, Barbaros Muratoğlu.

"Έρευνα έγινε μόνο στα γραφεία των συλληφθέντων και υπάρχουν συνθήκες που να επηρεάσουν τις δραστηριότητες της εταιρείας μας και των θυγατρικών τους. Η εταιρεία και οι θυγατρικές της θα συνεχίσουν τις δραστηριότητες του χωρίς διακοπή».

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίουπαραγωγήςhttp://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html