Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

$276 εκατ. πλήρωσε σε αποζημιώσεις η Καθολική Εκκλησία


Πάνω από 276 εκατομμύρια δολάρια πλήρωσε η Καθολική Εκκλησία της Αυστραλίας στα ανήλικα θύματα σεξουαλικών κακοποιήσεων από ιερείς και μέλη του προσωπικού τους.
Οι περισσότερες από κακοποιήσεις αυτές εις βάρος των
ανηλίκων έλαβαν χώρα τα τελευταία 35 χρόνια, σύμφωνα με τα όσα έγιναν μέχρι σήμερα γνωστά από τη μεγάλη έρευνα σε βάθος που διεξάγει η Βασιλική Επιτροπή (Royal Commission).
Στη Βασιλική Επιτροπή έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα ως μάρτυρες, εκατοντάδες άτομα και αναμένεται να κληθούν και άλλοι μια και το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο έχει συγκλονίσει τα θεμέλια της Καθολικής Εκκλησίας. 
Το ποσόν των αποζημιώσεων, που ανήλθε στα $276,1 εκατομμύρια, ανακοινώθηκε από υψηλόβαθμο νομικό της Επιτροπής κατά τη διάρκεια συνεδρίασής της την περασμένη Πέμπτη.
Σύμφωνα με τον ίδιο νομικό, τα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης πήραν ως αποζημίωση κατά μέσο όρο από 91.000 δολάρια ο καθένας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html