Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ανακατάληψη της Μοσούλης: Τελευταίοι επιζώντες ένα λιοντάρι και μια αρκούδα (βίντεο)


«Τελευταίοι επιζώντες» στον ζωολογικό κήπο της Μοσούλης είναι ένα λιοντάρι και μια αρκούδα, την ώρα που οι ιρακινές δυνάμεις, με την υποστήριξη αμερικανικών δυνάμεων πλησιάζουν στο δυτικό τμήμα της πόλης που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος και ήδη ανακατέλαβαν το αεροδρόμιο, σύμφωνα με την ιρακινή τηλεόραση.

Ηδη, έχουν εκτοπιστεί 160.000 άμαχοι, ενώ 350.000 παιδιά κάτω των 18 ετών, έχουν εγκλωβιστεί στη δυτική Μοσούλη, σύμφωνα με τη βρετανική οργάνωση Save the Children, η οποία κάλεσε τις ιρακινές δυνάμεις και τους συμμάχους τους «να κάνουν τα πάντα για να τα προστατεύσουν».
«Ασφαλείς διάδρομοι απομάκρυνσης για τους αμάχους πρέπει να δημιουργηθούν το ταχύτερο δυνατό», επεσήμανε ο Μαουρίτσιο Κριβαλέρο, διευθυντής της ΜΚΟ στο Ιράκ.
Σύμφωνα με εθελοντή κτηνίατρο της οργάνωσης Four Paws, τα δύο εγκαταλελειμμένα ζώα στο ζωολογικό κήπο της πόλης, ο Σίμπα το λιοντάρι και η Λούλα η αρκούδα, λιμοκτονούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html