Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Τηλεφώνημα... θύελλα μεταξύ Τραμπ και αυστραλού πρωθυπουργούΜε τον Τραμπ να απορρίπτει ως «ηλίθια συμφωνία» τη συμφωνία με την Αυστραλία για επανεγκατάσταση αιτούντων άσυλο, το πρώτο τηλεφώνημά του με τον
αυστραλό πρωθυπουργό Μάλκομ Τέρνμπουλ φαίνεται ότι κύλησε κάθε άλλο παρά καλά. 
Η αυστραλιανή κυβέρνηση περιορίζεται στη... διπλωματική διατύπωση πως το τηλεφώνημα ήταν «ειλικρινές» ενώ η Washington Post αναφέρει πως ήταν το «χειρότερο τηλεφώνημα του Τραμπ μέχρι τώρα», λέγοντας πως ο πρόεδρος έφτασε μάλιστα στο σημείο να το διακόψει πρόωρα.
Η συμφωνία που είχε υπογραφεί με την κυβέρνηση Ομπάμα προέβλεπε μετεγκατάσταση 1.250 αιτούντων άσυλο από την Αυστραλία στις ΗΠΑ. Η στάση που κρατά η Καμπέρα απέναντι στο προσφυγικό, υπενθυμίζεται, είναι από τις σχετικά σκληρές. 
Μετά το αμερικανικό διάταγμα για μπλόκο, η αυστραλιανή κυβέρνηση είχε αμφιβολίες για το μέλλον της συμφωνίας. Όπως φάνηκε μετά το τηλεφώνημα, οι αμφιβολίες αυτές θα παραμείνουν. 
Απόδειξη για αυτό είναι τι έγραψε ο Τραμπ στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter μετά το τηλεφώνημα με τον Τέρνμπουλ: «Το πιστεύετε; Η κυβέρνηση Ομπάμα συμφώνησε να πάρει χιλιάδες παράνομους μετανάστες από την Αυστραλία. Γιατί; Θα εξετάσω αυτήν την ηλίθια συμφωνία!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html