Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

84 Κούρδοι δήμαρχοι και 13 Κούρδοι βουλευτές σαπίζουν στα μπουντρούμια του ΕρντογάνΗ τουρκική κυβέρνηση έχει συλλάβει συνολικά 84 κουρδικής καταγωγής δημάρχους και αντιδημάρχους τους τελευταίους μήνες και έχει τοποθετήσει διορισμένους δημάρχους έμπιστους του καθεστώτος Ερντογάν σε 54 κυρίως κουρδικούς δήμους της Τουρκίας.Οι Κούρδοι κέρδισαν στις τοπικοαυτοδιοικητικές εκλογές της 30ης Μαρτίου 2014 συνολικά 103 δήμους της Τουρκίας.

Ο φόβος του καθεστώτος Ερντογάν για διαμελισμό της Τουρκίας μέσω μιας πιθανής αυτονομίας του τουρκοκρατούμενου βόρειου Κουρδιστάν (νοτιοανατολική Τουρκία) είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 84 Κούρδων δημάρχων και αντιδημάρχων και 13 βουλευτών του φιλοκουρδικού σοσιαλιστικού κόμματος HDP.

Σε 54 δήμους διορίστηκαν δήμαρχοι έμπιστοι του ισλαμιστικού καθεστώτος, που δεν έχουν προέλθει από καμία δημοκρατική διαδικασία.

Στην πραγματικότητα έχει επιβληθεί χούντα στις κουρδικές περιοχές, με τους εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες και βουλευτές να σαπίζουν στις τουρκικές φυλακές.

Αυτό το τουρκικό καθεστώς είναι το ίδιο που κατηγορεί χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί «ναζιστικών πρακτικών». Ειρωνεία εάν σκεφθεί κανείς ότι ο Ερντογάν έχει δηλώσει στο παρελθόν «θαυμαστής» του χιτλερικού κράτους [διαβάστε εδώ].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html