Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

«Στο Εξωτερικών το υπουργείο / αρμόζει ένα σπίτι... το λαμπρό φρενοκομείο / του Ζωρζή Δρομοκαΐτη»
Μεγάλη επιτυχία: Η Ελλάδα ανοίγεται στην...Αφρική γιά να γίνει ''Μποτσουάνα των Βαλκανίων''
Συγχαίρουμε τον υφυπουργό Εξωτερικών (που υλοποίησε το ''όραμα'' του υπουργού του, Ν.

Κοτζιά γιά ''άνοιγμα της Ελλάδας στην Αφρική'', όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου), γιά τις ''μεγάλες συμφωνίες'' που υπόγραψε, με κορυφαία αυτήν γιά ''μεταφορά τεχνογνωσίας Τουρισμού'', από την Μοζαμβίκη και την Μποτσουάνα, στην Ελλάδα και αντίστροφα. 'Ετσι, η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ''Μποτσουάνα της Ευρώπης'', είναι θέμα χρόνου. Με την ανάπτυξη των ''διμερών οικονομικών σχέσεων'' και με κορυφαίες τις τουριστικές, η Ελλάδα -χάρη στις ενέργειες του Τέρενς Κουίκ- θα οφεληθεί πολύ, ειδικά από την Μοζαμβίκη των 25 εκατομ. κατοίκων με ''κατά κεφαλήν -ετήσιο- εισόδημα'' 1.228 δολάρια (2016), αλλά και από την Μποτσουάνα, των 2 εκατομ. κατοίκων, με ''κατά κεφαλήν -ετήσιο- εισόδημα'' 5.082 δολάρια (2016).

ΚΑΙ Η MΕΓΑΛΗ, ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠTΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ:''Μοζαμβίκη και  Μποτσουάνα προσφέρονται γιά επενδυτική δραστηριότητα ελληνικών επιχειρήσεων'', τονίζει στα δελτία τύπου του, αναφέροντας: «Στην Μποτσουάνα έχουμε μία μικρή αλλά πολύ δυναμική ομογένεια, η οποία, όπως και στη Μοζαμβίκη, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό σκαλοπάτι για την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών. Στις συζητήσεις μου με τους δύο Υπουργούς μου ζητήθηκε από την πλευρά τους, να επισπευστεί η έλευση Ελλήνων επιχειρηματιών στην Μποτσουάνα». Τρομερή οικονομική σκέψη και επιτυχία, αν λάβουμε υπόψην ότι στα χρόνια της ''μημονιακής κρίσης'', εκατοντάδες (ή μερικές χιλιάδες) επιχειρήσεις έφυγαν από την Ελλάδα. Ε, να φύγουν και μερικές άλλες, έχει σημασία; H Eλλάδα, με τον ''συνωστισμό'' ξένων επενδυτών, ''γέμισε'' και τώρα πρέπει να διώχνει κι άλλες ελληνικές επιχειρήσεις... 
(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)
(Συνιστούμε μία επίσκεψη στην προσωπική ιστοσελίδα του κ. Κουίκ, γιά να διαβάσετε τα ''δελτία'' του προσεκτικά. 'Ετσι, θα δείτε το μέγεθος της ''μεγάλης επιτυχίας'' του. Και τότε θα συνειδητοποιήσετε ότι ''αυτή η χώρα -η Ελλάδα- με τους ''χαβαλέδες'' Κουίκ, ΔΕΝ σώνεται με τίποτα'').

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html