Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Οι Εβραίοι της Βρετανίας «ελκυστικός στόχος» για το Ισλαμικό Κράτος


Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σχεδιάζουν επιθέσεις με στόχους τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας στη Βρετανία, σύμφωνα
με την υπουργό Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Άμπερ Ρουντ.Η Άμπερ Ρουντ είπε ότι οι Εβραίοι που ζουν στη Βρετανία αποτελούν «ελκυστικό» στόχο για τη δολοφονική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η Βρετανίδα υπουργός έκανε τις παραπάνω δηλώσεις μιλώντας στο Community Security Trust (CST), μια φιλανθρωπική οργάνωση που παρακολουθεί τον αντισημιτισμό και μεριμνά για την ασφάλεια των Εβραίων.

Η Άμπερ Ρουντ εξήγγειλε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα δαπανήσει περισσότερες από 13 εκατομμύρια λίρες μέσα στα επόμενα δύο χρόνια για την προστασία των Εβραίων της χώρας από τους εξτρεμιστές.

Η Βρετανία τελεί σε κατάσταση συναγερμού για να αποτρέψει ένα πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα τζιχαντιστών. Τα επίπεδα ασφαλείας είναι ανάλογα εκείνων της δεκαετίας του 1970, όταν ο IRA (Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός) πραγματοποιούσε πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε αγγλικούς στόχους.

Οι τζιχαντιστές έχουν χύσει αρκετό βρετανικό αίμα. Τον Ιούνιο του 2015 ένας ένοπλος τζιχαντιστής εκτέλεσε 30 Βρετανούς τουρίστες στην παραλία του ξενοδοχείου τους στην Τυνησία, ενώ πάντα όλοι θυμούνται με τρόμο τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο το 2005, πρόβα «τζενεράλε» των χτυπημάτων του Ισλαμικού Κράτους στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τα τελευταία δύο χρόνια.

Στο στόχαστρο των τζιχαντιστών είναι και η εβραϊκή διασπορά της Ευρώπης.

Εβραϊκοί στόχοι έχουν χτυπηθεί στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες, στην Τουλούζη και στην Κοπεγχάγη.

Μόλις τον προηγούμενο μήνα ένα 16χρονο κορίτσι αντιμετώπισε κατηγορίες για τρομοκρατική δράση στη Δανία επειδή συνελήφθη να σχεδιάζει επίθεση σε εβραϊκό σχολείο.

Το 2015 καταγράφηκαν στη Βρετανία 1.309 περιστατικά αντισημιτισμού. Ήταν αυξημένα σε ποσοστό 36% από το 2014.

http://www.tribune.gr/world/news/article/336719/evrei-tis-vretanias-elkistikos-stochos-gia-islamiko-kratos.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html